Nieuws

Quiz4Tom in Club 1000

Fietsgroep BHOIL organiseerde op zaterdagavond 13 januari 2018 een quiz in ’t Kuipje ten voordele van melanoomkankerpatiënt Tom Dierckx.  Tom is al lange tijd supporter van KVC Westerlo en bovendien ook afgevaardigde bij de jeugd.  Deze benefiet bracht 14.100 euro op.

Zaterdag 13 januari streden maar liefst 60 ploegen voor de eerste plaats.  Maar de echte hoofdprijs was natuurlijk het gigantische bedrag dat werd binnengehaald ten voordele van de behandelingen voor Tom Dierckx.

Tom lijdt al enkele jaren aan melanoomkanker.  Na vele behandelingen bleek  chemo- en immuuntherapie helaas niet aan te slaan.  Een andere systeemtherapie is nu heel belangrijk geworden om het tij te doen keren.  Deze behandelingen zijn echter zeer duur en helaas nog niet terugbetaald door het ziekenfonds.  Onder de naam ‘Hope4Life’, opgericht door Tom’s vriendenkring, werden een hele reeks evenementen georganiseerd om deze behandelingen mee te bekostigen.  Quiz4Tom was hiervan één evenement.  KVC Westerlo heeft voor die avond de vipzaal ter beschikking gesteld.  Hiermee hoopt de club ook iets voor hem terug te doen.  Tom Dierckx is jarenlang afgevaardigde geweest bij de jeugd.  Zelf was KVC Westerlo ook aanwezig op de quiz.  Het team eindigde 23ste van de 60 ploegen.  Niet slecht toch?

Na afloop van de quiz volgde nog een heuse veiling met oa een gesigneerd shirt van KVC Westerlo, eentje van Dries Mertens en een gesigneerd tennisracket van Rafael Nadal.  Hierbij gingen de bedragen snel de hoogte in, mede dankzij onze voorzitter Herman Wijnants die met het tennisracket van wereldster Nadal naar huis ging.

Het verhaal van Tom kan je in de bijlage terugvinden.

Wij wensen Tom veel succes bij zijn verdere behandeling!  Want wij hebben jou nodig als trouwe supporter! ?