Nieuws

KVC Westerlo ontvangt Pro League+ label

KVC Westerlo mocht vandaag het Pro League+ label 2017 in ontvangst nemen. Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

Opvolgers Pro League+ Awards

De labels zijn de opvolgers van de Pro League+ Awards, die de voorbije 3 seizoenen werden uitgereikt. “Omdat intussen het aantal clubs met een sterke communitywerking groeiden, werd besloten het concept van de Awards aan te passen om zo elke club met een sterke of groeiende communitywerking te kunnen belonen”, aldus Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League.

Ondersteuning voor sterke communitywerkingen

De evaluatie van de werkingen gebeurden door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2017. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen.

De 15 clubs die het Pro League+ label 2017 ontvangen zijn:

KAA Gent

Club Brugge

Waasland-Beveren

OHL

KV Mechelen

KRC Genk

KV Kortrijk

KVC Westerlo

Sporting Lokeren

KV Oostende

SK Lierse

Standard

Sporting de Charleroi

KSV Roeselare

Antwerp FC