Nieuws

Actie Think Pink scoort!

KVC Westerlo heeft zopas het resultaat van de 'Think Pink-actie' die plaatsvond op 11 november ontvangen. Liefst 578 lippenbalsems en handgels werden er die dag verkocht. De opbrengst van nagenoeg 3 000 Euro gaat integraal naar een onderzoeksproject rond de strijd tegen borstkanker. Knap, KVC Westerlo supporter!

Zaterdag 11 november 2017 werd gedurende de hele dag zowel bij de jeugdwedstrijden als de wedstrijd van het eerste elftal door Think Pink een sensibiliseringscampagne gedaan rond de strijd tegen borstkanker. Ook verkochten de vrijwilligers van deze organisatie producten. De actie bracht een hoog bedrag van bijna 3000 euro op. Het bedrag wordt gebruikt voor het onderzoek van Prof. Depypere. Een heel innovatief onderzoek waarvan de resultaten veelbelovend zijn.

Think Pink heeft zelf ook nog een boodschap voor één bepaalde supporter. De avond werden ze aangesproken door een supporter die zelf borstkanker heeft. Hij vertelde dat binnen Think Pink geen platform voor mannen was. Helaas hebben ze geen gegevens van deze man. Ze zouden het fantastisch vinden voor die man indien ze hem kunnen bereiken. Vanuit Think Pink wilden ze graag de volgende boodschap naar die supporter brengen:

'"Beste supporter

 Ivm met je vraag over mannen en borstkanker. Alle mannen die borstkanker hebben kunnen op exact dezelfde steun rekenen als de vrouwen die borstkanker hebben bij Think-Pink. Ze kunnen via het Share your Care Fonds even hun zorgen vergeten. Familie, vrienden, collega’s of kennissen kunnen hen hiervoor voordragen via deze link: https://www.think-pink.be/nl/missie/Share-your-Care-Fonds

Via het SMART Fonds schenken we hen via de Borstkliniek over borstkanker. Dit 200 pagina’s tellend boek legt alles uit over leven voor, tijdens en na borstkanker. Via het Geef om Haar Fonds kunnen we een financiële steun bieden bij de aankoop van een pruik, wanneer dit voor hen moeilijk is.

Tijdens de Race for the Cure worden ze extra in de watten gelegd in de lotgenotentent. Verder proberen we in al onze communicatie te spreken over lotgenoten en niet lotgenotes, op onze website, sociale media enzovoort komen mannen met borstkanker aan bod enzovoort. (vb: https://www.think-pink.be/nl/blog/artikel/a/250/borstkanker-een-vrouwenziekte-toch-mijn-verhaal-als-mannelijke-lotgenoot)

Het is voor ons niet gemakkelijk om met hen in contact te komen. Wij krijgen jammer genoeg geen contactgegevens door via de ziekenhuizen gezien de wet op de privacy. Dus wij kunnen hen pas helpen als ze zelf de stap zetten naar Think-Pink."