Nieuws

KVC Westerlo op bezoek bij de HBC Days in Sporta

Maandag 6 november 2017 begon het startevent van de Belgian Homeless cup namelijk de BHC Days. Dit vindt plaats op de terreinen van Sporta in Tongerlo. Het tweedaagse staat in het teken van teambuilding en training, met onder andere een massatraining voor alle teams. Enkele spelers en trainers van KVC Westerlo brachten een bezoekje.

Na de uitlooptraining trok onze groep naar Sporta voor een groepstraining in samenwerking met de Homeless Cup. De keepers namen de keeperstraining onder handen. Samen met 22 keepers maakten ze er een geweldigde namiddag van. Na afloop zagen we alleen maar blij gezichten. Onze spelers beschikken duidelijk over heel wat trainerskunsten. Ook vandaag gaat het kamp nog door voor meer dan 250 deelnemers. Elk jaar blijft het aantal deelnemers stijgen. KVC Westerlo maakt momenteel ook werk van zijn eigen homeless team

Wat is de Belgian Homeless cup nu eigenlijk ?

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. Door de kracht van voetbal in te zetten wordt een re-integratieproces opgestart. Dit traject kan van sociale (opstap naar hulpverlening, opbouwen van zelfvertrouwen en positief zelfbeeld) of van professionele aard (opleiding, tewerkstelling) zijn. Ook op fysiek vlak wordt vooruitgang geboekt, door te werken aan een betere conditie en gezondheid. 

De basis van de BHC zijn de lokale homeless teams. Er zijn 21 teams actief in de nationale competitie en 15 teams in de hoofdstedelijke competitie.