Nieuws

GBS Hulshout neemt deel aan Play for Change Schools Cup

Afgelopen weekend vertegenwoordigde de gemeentelijke basisschool uit Hulshout KVC Westerlo op de Play for Change Schools Cup. Hun leerlingen van het 5e en 6e leerjaar mochten daardoor voetballen tegen scholenteams van de andere clubs in het Eneco Stadion van OH Leuven. 

De Play for Change Schools Cup is de laatste fase uit het vierdelige community project Westel & School Together. In een eerste fase bezochten alle deelnemende scholen een wedstrijd van de A-kern. Enkele maanden later brachten onze spelers een bezoekje aan de scholen. De derde fase, het Westelse scholentornooi, was het laatste waaraan alle scholen deelnamen. Na afloop van dit tornooi werd via een ludieke lottrekking bepaald wie KVC Westerlo mocht vertegenwoordigen op de Play for Change Schools Cup in Leuven.

De Play for Change Schools Cup wordt georganiseerd door de Pro League. Alle profclubs mogen één school afvaardigen om deel te nemen aan het project. Het tornooi richt zich niet op sportieve prestaties, maar heeft een sociale insteek. Zo werkten alle deelnemende scholen doorheen het jaar een sociaal project uit, waarvan de Pro League het beste project beloont met een beker. GBS Hulshout koos voor een schoendoosactie waarbij elk kind een waardevol voorwerp schonk aan een kansarm kind in Togo en Benin. De Schools Cup voorziet daarnaast ook een beker voor de meest faire ploeg en het team met de beste fans. De Pro League integreerde overigens ook een team van vluchtelingen in het project.

Alle leerlingen mochten genieten van deze exclusieve kans om op een professioneel voetbalveld, in een professioneel stadion en met de echte clubshirts te spelen. Zo beleefde iedereen een fantastische voetbaldag. KVC Westerlo wil dan ook elke school van harte bedanken voor hun engagement doorheen het jaar!