Nieuws

1e editie 'Pro League Play for Change Schools Cup' op 30 mei in Beveren

Brussel, 28 mei 2015 - Op zaterdag 30 mei wordt de Freethiel het decor van de eerste editie van de Pro League Play for Change Schools Cup. 16 Scholenteams zullen elkaar bekampen om de eerste winnaar te worden van de Schools Cup.

De Schools Cup is een nieuw initiatief van Pro League+, de sociale pijler van de Pro League, Play for Change en de 16 Pro League clubs. Het doel van het jeugdtornooi is jongens en meisjes uit het vijfde en zesde jaar van de lagere school de kans te geven om hun favoriete sport één dag te beleven zoals de profs, in een sfeer van ontspanning en fair-play.

Het voorbije seizoen selecteerden alle Pro League clubs scholenteams afkomstig uit hun directe omgeving, onder meer via schooltornooien, engagement in lokale sociale projecten en via naschoolse begeleidingsprogramma’s. Deze scholenteams zullen op 30 mei verzamelen op de Freethiel, het stadion van Pro League club Waasland-Beveren. Hier zullen de zestien teams een tornooi spelen waar ze aangemoedigd zullen worden door ouders, medeleerlingen en supporters. Niet alleen zullen ze de wedstrijd zoals profs mogen afwerken in de kleuren van hun favoriete Pro League team. Bovendien zullen ze ook het bezoek krijgen van profspelers en clubvertegenwoordigers om hun aan te moedigen tijdens de wedstrijden.

Plezier en fair-play staan voorop

De Schools Cup is een sportief tornooi, maar het sportieve facet is zeker niet het belangrijkste. Zo zal er een fair-playprijs uitgereikt worden aan het meest sportieve team en zullen alle spelers uit de kern even vaak mogen meespelen, zowel jongens àls meisjes. Bovendien zullen alle deelnemers mooie prijzen mogen meenemen naar huis, bovenop de reeds unieke ervaring om een dagje te kunnen voetballen zoals hun idolen het wekelijks doen in de Pro League.

Iedereen is welkom om deze jongens en meisjes aan te moedigen, zaterdag 30 mei vanaf 10.30, Freethiel Beveren, stadionplein 1, Beveren.

Dagindeling
10.30: start
14:40: finale
15:00: ceremonie

Over Pro League

Het activiteitenkader van de Pro League bestaat in de eerste plaats uit de organisatie en planning van de belangrijkste voetbalcompetitie: de eerste klasse of in zijn huidige vorm beter bekend als de Jupiler Pro League.

Daarnaast verleent de Pro League diverse vormen van assistentie aan zijn leden, de profclubs. Die directe steunverlening spitst zich toe op verschillende terreinen; juridisch, financieel (verdeling van de tv-gelden) en op het vlak van databeheer. Ten slotte verdedigt de Pro League ook de belangen van de clubs bij de KBVB, de overheid, evenals indien nodig (unisono met de KBVB) naar internationale voetbalinstanties zoals de UEFA en FIFA.

U vindt alle informatie over de Jupiler Pro League terug op www.jupilerproleague.be.

Over Pro League+

Pro League+ is de sociale pijler van de Pro League en werkt samen met de Football+ Foundation aan een social voetbalverhaal. Pro League+ streeft samen met de zestien Pro League clubs naar een sterk MVO-beleid waarbij het voetbal een hefboom is om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Pro League+ ondersteunt de clubs om hun MVO-beleid, of communitywerking, te versterken. Daarnaast organiseert Pro League+ jaarlijks twee stadionacties waarbij we maatschappelijke thema’s een forum geven via onze kanalen, houdt de Pro League+ zich er aan om bij noodsituaties erkende organisaties te steunen en organiseren we jaarlijks de Kerstactie, waarbij alle clubs/verenigingen en fans zich samen inzetten om fondsen te verzamelen voor een sociale organisatie.

Over Play for Change

Play for Change is een van de grootste sportliefdadigheidsinstellingen ter wereld voor kwetsbare jongeren. Play for Change gelooft in het versterken van jongeren en organiseert en financiert projecten die toegang verlenen tot sport en onderwijs.

Play for Change heft één doel: het versterken van de levens van (kwetsbare) jongeren wereldwijd via sport en onderwijs. Meer informatie over Play for Change Charitable Foundation: www.playforchange.org , @PlayChange en Facebook/playforchange

Voor meer informatie, contacteer:
Stijn Van Bever
Community Manager Pro League
0485 62 65 88