Club NXT: Wist je dat?

Na een deugddoende overwinning tegen RWDM afgelopen maandag stomen onze kemphanen zich opnieuw klaar voor een belangrijk duel. Voor het eerst dit seizoen zullen onze kemphanen het opnemen tegen de beloften van Club NXT. Peter Boons alias de koning der weetjes en statistieken, kroop weer achter zijn laptop en ging opzoek naar enkele wist je datjes.

Wist je dat?

NXT staat voor de symbiose tussen topsportomgeving en de lifestyle van de jongerencultuur? Het hoofddoel van Club NXT en Club Brugge in het algemeen is om jonge spelers ervaring op te laten doen op het hoogste niveau en ze zo klaar te stomen voor het echte werk. Het verbaast dan ook niet dat de kern een gemiddelde leeftijd van 18,4 jaar heeft. De jonge Bruggelingen staan onder leiding van Rik De Mil. De 39-jarige coach was doelman maar moest door knieproblemen zijn spelerscarrière vroegtijdig beëindigen. Na enkele jaren KSV Oostkamp belandde Rik in 2015 bij de jeugd van Club Brugge.

Wist je dat?

Er al drie jongens van de kern speelminuten hebben mogen maken bij de grote jongens van Philippe Clement? Rechtsachter Ignace Van Der Bempt mocht in de Jupiler Pro League al 2 wedstrijden opdraven. Goed voor 101 speelminuten. Ook linksachter Maxim De Cuyper werd opgesteld in 2 wedstrijden met 163 speelminuten tot gevolg. De Cuyper werd voor de leeuwen geworpen in de 1/16 finales van de Europa League tegen Manchester United vorig seizoen. Club Brugge speelde toen 1-1 tegen de grootmacht van de Premier League. Als laatste mocht ook middenvelder Thomas Van Den Keybus recent debuteren in de derby tegen Cercle Brugge. Hij kreeg in het slot 4 minuten speeltijd.

Wist je dat?

Club NXT aardig vertegenwoordigd is in onze nationale U19? Dit zijn doelman Nick Shinton, centrale verdediger Ibe Hautekiet, de eerder genoemde Van Der Brempt en Van den Keybus en spitsen Noah Aelterman en Thibo Baeten zijn. Thibo Baeten mag zich ook topschutter noemen van CLUB Nxt met 4 treffers op dit moment.

Opzoekwerk en weetjes: Peter Boons
Geschreven door: Ruben Van Elst

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA