Christophe Janssens: We gaan nog altijd vol voor de tweede plaats

Christophe Janssens, hoe zwaar is de teleurstelling na deze wedstrijd?

Heel zwaar, we komen goed op voorsprong na twee minuten. Het was ons plan om direct druk te gaan zetten op de verdediging. We wisten dat er een fout ging gebeuren. Er gebeurt dan ook een fout en we kunnen direct scoren. Het was een perfecte start van de wedstrijd. En dan krijgen ze één kans. De bal valt goed en ze trappen hem binnen. Dat is voetbal. Heel zuur voor ons maar meer kunnen we er niet aan doen denk ik.

Je hebt lang moeten wachten op je plaats in het elftal. De laatste week sta je erin, en je bewijst dat je daar hoort he?

Ja ik denk het wel, ik geef alles voor het team. Soms moet je iets langer wachten op een kans. Ik heb gewacht en veel geduld gehad. Nu heeft de coach me nodig en geef ik alles voor hem en voor de club. Als ik nog moet spelen zal ik dat zeker doen.

Er komen nu nog twee zware wedstrijden, uit bij Lommel, thuis tegen Union?

Ja zware wedstrijden…, maar in voetbal is alles mogelijk. We gaan nog altijd vol voor de tweede plaats. Er zijn nog 18 punten te gaan.

Spreken jullie daar in de groep dan ook vaak over? Dat je het gaat halen?

Spreken we er vaak over? Neen, we spreken er niet vaak over. We zetten elkaar niet onder druk. We spelen gewoon onze wedstrijd en doen wat de coach ons vraagt. Normaal gezien behalen we een resultaat maar vandaag hadden we pech. De bal gaat op gegeven moment tegen de lat, dat is gewoon pech voor ons. Dus ja… In voetbal is alles mogelijk, we gaan er alles aan doen om die tweede plaats te behalen.

Samenvatting

Christophe Janssens mocht zondag als basisspeler starten aan de wedstrijd tegen Seraing. Na lang wachten en veel geduld kreeg Janssens al voor de derde keer op rij het vertrouwen van coach Bob Peeters. Janssens: “Nu heeft de coach me nodig en geef ik alles voor hem en voor de club. Als ik nog moet spelen zal ik dat zeker doen.”

De teleurstelling na de wedstrijd valt echter zwaar. Westerlo kwam al na 2 minuten op voorsprong via Atabey Çiçek. Janssens: “Het plan was om direct druk te zetten op de verdediging en hen zo de fout te laten maken. Het was de perfecte start van de wedstrijd.”

83 minuten hielden onze Kemphanen stand tegen een aanvallend Seraing. “Ze kregen één kans, de bal valt goed en ze trappen hem binnen. Heel zuur voor ons”, aldus Janssens.

Met nog 6 wedstrijden te gaan en 18 punten te verdienen is echter alles mogelijk. “Over die tweede plaats wordt er weinig gepraat in de groep, we zetten elkaar niet onder druk. We spelen gewoon onze wedstrijd en doen wat de coach ons vraagt. We gaan er alles aan doen om die tweede plaats te behalen” vertelt een zelfzekere Janssens.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA