BYE BYE PERIODETITEL

De hoop was hoog. Gespreksonderwerp vandaag was vooral de chaos die plaats had in het duel OHL-Union van de avond daarvoor. Als Union dat duel met forfaitcijfers zou winnen, kwamen we weer volop in beeld voor die begeerde eerste periode. Opdracht was simpel: winnen tegen hekkensluiter Lommel. Ondanks het veldoverwicht en enkele uitstekende kansen, was het tot een kwartier voor tijd wachten op dat bevrijdende doelpunt. Kurt Abrahams maakte de 1-0 na een knappe voorbereiding van Lukas Van Eenoo, maar uiteindelijk kregen we het deksel op de neus in minuut 89’49”. Toen viel de gelijkmaker…

De spelers wilden de supporters bedanken vandaag. Waarom? Omdat ze vorige week met een groot aantal hen kwamen steunen in Leuven. De mobiele biertap was weer van de partij en ook werd er popcorn uitgedeeld voor de liefhebber.
Bob Peeters liet voor de eerste keer Igor Vetokele starten. Hij verving Ambroise Gboho diep in de aanval. Onze Franse Ivoriaan had in de loop van de week zijn enkel opnieuw verzwikt en was door de medische staf niet 100% bevonden.
Igor kreeg ook meteen de eerste kans van de wedstrijd. Zijn bal ging echter over. Even later bracht onze kapitein Maxime Biset een redding op de doellijn na een kans voor Arne Naudts.
Onze Kemphanen lieten het niet aan hun hart komen en bleven dominant spelen. De Lommelse doelman Svedkauskas hield echter alle ballen uit zijn doel. Tegen de gang van het spel in, had Lommel ei zo na de openingstreffer gemaakt. Op een diepe bal kwam Berke ver uit zijn doel, liep tegen Gilles Dewaele aan, zodat Cerigioni de bal naar een lege doelmond kon schieten. Zijn bal ging echter gelukkig naast. Rusten deden we met een 0-0. Tijdens de persconferentie na de wedstrijd benadrukte trainer Peter Maes dat zijn ploeg in die eerste helft goed was weggekomen.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Westerlo kreeg zijn kansen, maar de bal gaat er zo moeilijk in tegenwoordig. Faalangst? Teveel druk? Te weinig kwaliteit? Feit is wel dat we momenteel geen enkele spits hebben die aan 100% kan spelen. Gboho en Petrov zijn gekwetst en Vetokele en Emenike komen van ver terug en zijn op zoek naar het juiste ritme. De wil is sowieso aanwezig maar het gebrek aan efficiëntie, daar  kunnen we momenteel niet om heen in deze belangrijke fase van periode 1. En toch kregen we de bevrijding een kwartier voor het einde. Kurtje werkte de voorbereiding van Lukas netjes af (1-0). Heel Westerlo slaakte een zucht van opluchting… tot die 10 seconden voor de reguliere tijd. Sanyang kreeg de vrije ruimte en plaatste de bal beheerst naast Berke in de goal. Koude douche en weg was die periodetitel.

Nu moeten we eerlijk zijn dat we van ver zijn terugkomen. Wie voor het seizoen had gezegd dat we tot de laatste speeldag gingen meedoen voor die periodetitel, ik denk dat iedereen daar tevreden mee was. Maar net door die knappe prestaties laaide de hoop hoog op en was het misschien wel mogelijk om …

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Antunes, Van Eenoo, Brüls (82′ Keïta), Abrahams, Remmer (66′ Buyl), Vetokele (62′ Emenike)

Lommel SK: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Siekman, Khammas, Ippel, Brebels (86′ Abbou), Henkens (90′ Thordarsson), Sanyang, Naudts, Cerigioni (81′ Krizan)

Doelpunten: 75′ Abrahams (1-0), 90′ Sanyang (1-1)

Gele kaarten: Cerigioni, Henkens, Van Den Bogaert en Buyl

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA