Bob Peeters: We zijn nog niet uit de race

Coach, het wil precies maar niet lukken dit seizoen?

Oke, we wisten op voorhand dat deze wedstrijd ging afhangen van de details. Uiteindelijk hadden we gevraagd voor heel veel mentaliteit, intensiteit en organisatie. Ik denk dat we de zaak goed onder controle hadden, het is een moeilijk bespeelbaar veld. Het voetballend vermogen kan niet echt aan de dag gelegd worden.

We scoren op een goed moment. Ik denk dat we nog een kans met Igor hadden in de eerste helft, waar hij helemaal vrij staat maar misschien denkt dat hij buitenspel staat. Dan nog een bal bij Atabey, waar de keeper hem in zijn voeten devieert en naast trapt. Dan de laatste minuut nog een kans voor Ambroise waar de bal op de lat gaat.

Uiteindelijk hebben zij één echte kans, en die hebben ze benut. En dat is jammer want de jongens hebben van de eerste tot de laatste minuut gevochten.

We hebben vandaag maar een punt gepakt, maar het zijn nog zes wedstrijden. En voor zowel Seraing als voor ons zes moeilijke wedstrijden. Als onze jongens dit kunnen blijven brengen met deze mentaliteit gekoppeld aan een iets beter veld voor meer voetballende kwaliteit. En dan efficiëntie erbij, zowel tegen Club NXT als vandaag, dan zijn dat de momenten. Toen we hier de eerste keer wonnen, 0-2. Ik denk dat we toen drie kansen kregen en er twee benutten, dat is voetbal.

Ik kan niks zeggen over hoe de jongens er vandaag alles aan gedaan hebben om een resultaat te boeken. We moeten nu even herstellen, we gaan 2 dagen vrij geven om die Engelse week even uit onze benen te laten gaan. En dan zondag volgt er weer een moeilijke tegenstander.

Lukas Van Eenoo valt ook uit in de eerste helft, dat is ook een zware belemmering he?

Ja, alhoewel Igor Vetokele dat ook vrij goed heeft gedaan. We hadden ook geopteerd voor frisse flanken. Zowel Mabea, Remmer, Plumain als Tuur Dierckx. Omdat Seraing toch zeer veel ballen van op de flank geeft. Daarom hadden we geopteerd om Fabien Antunes niet op het wedstrijdblad te zetten.

Kader en Lukas zijn meestal frisse mensen die nooit geblesseerd zijn. Na een kwartier valt Lukas dan slecht op zijn schouder. Morgen moet hij foto’s laten nemen dus we zullen zien of er schade is, laat ons hopen dat het meevalt. Dan kunnen we richting zondag kijken.

Na de blessure van Lukas laat je drie personen opwarmen? Christoffer, Mabea en Ambroise. Moet je dan lang nadenken over wie je er gaat inbrengen?

Ja op een gegeven moment… Ofwel hadden we Mabea gebracht en Christophe Janssens. Dat is ook niet echt zijn positie. Ik vond dat Christophe het heel goed deed met Baris op de flank. En ja Remmer is ook geen echte 6. Daarom hebben we geopteerd om een iets aanvallendere 6 te laten spelen. Omdat we weten dat Igor in die tweede fase ook nog voor doel kan komen. Ik denk dat dat op zich de juiste keuze was. Alleen jammer dat we daar niet voor beloond worden.

Igor kan ook elke positie aan he?

Ja Igor is iemand die heel veel voetbal intelligentie heeft. Die op 9, 10, 11, 7 en vandaag op 8 kan spelen. En dat eigenlijk perfect heeft gedaan. Maar ik zeg het, de mentaliteit was goed bij de jongens. Het was alleen jammer van het resultaat. Er zijn nog 6 wedstrijden, we zijn nog niet uit de race.

Mochten we vandaag verloren hebben, dan werd het een moeilijk verhaal. Voor hetzelfde geld hadden we kunnen winnen. Als je naar de kansen kijk, los van het voetbal. Zij zijn de tweede helft ook veel meer lange ballen gaan spelen, omdat voetbal steeds moeilijker werd op dit veld.

Jammer dat we onszelf niet belonen voor die 94 minuten keiharde inzet. Het was niet het mooiste, academische voetbal. Maar vandaag stond er heel veel op het spel en uiteindelijk hebben de jongens er alles aan gedaan. Alleen jammer dat we onszelf niet belonen.

Samenvatting

Coach Bob Peeters maakte na de wedstrijd tegen Seraing de balans op. De wedstrijd ging afhangen van details, en zoals op voorhand gevraagd, speelden de Kemphanen met heel veel mentaliteit, intensiteit en organisatie. Uiteindelijk heeft Seraing één echte kans gehad, en die hebben ze benut. Dat is jammer want Westerlo heeft van de eerste tot de laatste minuut gevochten.

Door het gelijkspel tegen Seraing blijft de kloof steken op 3 punten. Met nog 6 wedstrijden te gaan, waarbij er zowel voor Seraing als voor Westerlo moeilijke wedstrijden voor de deur staan, is nog alles mogelijk.

Lukas Van Eenoo viel al vroeg in de eerste helft uit. Na een kwartier viel Van Eenoo slecht op zijn schouder waardoor Peeters genoodzaakt was hem te vervangen. Gboho werd ingebracht waardoor Vetokele naar achteren werd geschoven. “Kader en Lukas zijn frisse mensen die zo goed als nooit geblesseerd raken. Na een kwartier valt Lukas dan slecht op zijn schouder. Morgen moet hij foto’s laten nemen dus we zullen zien of er schade is, laat ons hopen dat het meevalt. Dan kunnen we richting zondag kijken” aldus Peeters.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA