Bob Peeters: Één zwaluw maakt de lente niet

Coach een 4-0 overwinning tegen Deinze. Dit was een van onze beste wedstrijden dit seizoen denk ik?

Ja ik denk dat we de eerste wedstrijd hier thuis tegen Deinze ook een goede wedstrijd speelden nadat we vrijdags ginds gelijk hadden gespeeld. Ik vond vooral de intentie goed bij ons. De intentie was om waar mogelijk te pressen en kansen te creëren. Ik denk dat we dat gedaan hebben. Het enige minpuntje was dat we onder de rust eigenlijk de wedstrijd al hadden moeten beslissen. En dan, ja weet je dat er wel eens een bal goed kan vallen. Voor hetzelfde geld maken zij 2-1. Ik denk dat ze 1 echte kans krijgen, als het daar 2-1 wordt gaan we misschien wel achteruit lopen. Als je dan na de wedstrijd de statistieken ziet, 21 schoten op doel waarvan 12 binnen het kader. Twee keer op de lat als ik me niet vergis en paar goede reddingen van vandenbergh. Dus ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Maar nogmaals, nu krijgen we 2 wedstrijden wat wel wel pittig gaat zijn, zowel woensdag als zondag. en ja dit vraagt om bevestiging. Ik heb vandaag een aantal of veel goeie dingen gezien maar dat moeten we nu bevestigen. Eén zwaluw maakt de lente niet.

De voorbije wedstrijden kwamen we telkens op voorsprong, kropen we achteruit, vandaag zijn we blijven drukken?

Ja dat is eigenlijk een proces van weken, dat we met beelden hebben proberen te laten zien van we moeten van onze eigen sterktes blijven uitgaan. Het enige is dat we ons niet belonen. Je moet minimaal 3 of 4-0 voorstaan bij de rust en dan is de wedstrijd gespeeld. Daarom was ik heel blij dat we die 3-0 maakten. Op dat moment zag je dat de veer brak. Maar we zijn inderdaad compact blijven spelen met met veel druk naar voor en waar vooral Igor en Atabey wel heel veel werk verricht hebben. Dat is het westerlo dat we willen zien. Ik weet ook dat dat niet altijd even makkelijk is want vandaag spelen we misschien wel op het beste veld in België. Dat scheelt ook als je wil combineren, als je wil vooruit voetballen. Dus laat ons hopen dat we nu vooral goed recupereren richting woensdag en daar ook weer een resultaat kunnen neerzetten.

Léo kwam in de plaats terug van Christoffer maar je bracht ook twee nieuwe namen. Christophe Janssens en Baris Alici, die deden het vandaag ook aardig goed?

Ja we hebben ze woensdag vriendschappelijk laten spelen in Leuven. Ze stonden allebei dus ook op de linkerkant en ik vond onze communicatie achterin een beetje minder. Christophe is iemand die kei hard werkt. Hij communiceert en als je Baris dan zet, want het is zijn eerste basisplaats. Ja dan moet je daar iemand achter zetten die kan communiceren, die je kan coachen. Mabea en Basilio hebben dat iets minder omdat ze ook niet echt, ja het Engels heel machtig zijn maar ik denk dat dat goed heeft uitgepakt. Léo heeft ondertussen al bewezen dat hij een heel belangrijke speler voor ons is en of Freddy of Tuur of wie dan ook voor hem speelt maakt niet uit. Hij is heel dominant we moeten hem af en toe zelfs afremmen dat we zeggen je kan niet elke keer diep gaan.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA