BEVRIJDING NA DE PAUZE!

KVC Westerlo mocht in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gastheer spelen voor de buren uit Lommel SK. Al voor de match was geweten dat het een spannende derby zou worden waarvan de inzet hoog was. Voor Westerlo om weer een rol van betekenis te kunnen spelen bovenaan het klassement, voor Lommel daarentegen stond de leidersplaats te wachten bij winst. Doelman Berke en draaischijf Van Eenoo stonden na blessure opnieuw in de basis.

Het werd een eerste helft waar niet veel te noteren viel. Na een studieronde tijdens het openingskwartier nam Westerlo het voortouw in de wedstrijd. Westerlo trok ten strijde maar strandde telkens rond het zestienmetergebied van de tegenstander. Het was “de final touch” zoals onze coach aanhaalde tijdens de persconferentie achteraf die op dat moment niet voor de juiste voetjes viel. Lommel kwam er enkele malen uit maar kon Berke niet bedreigen. Met een brilscore trokken onze kemphanen de kleedkamer in om te bezinnen.

Na de pauze leken we opnieuw op het zelfde scenario als in de eerste helft af te stevenen. Westerlo dat zoekt naar de opening en Lommel dat vanuit een goede organisatie een sterk blok maakt. Het was wachten tot minuut 70 op de verlossing. Antunes recupereert de bal op het middenveld en geeft hem mee aan Abrahams. Abrahams haalt uit naar Brüls die de bal meteen naar de buitenkant devieert voor een inschuivende Remmer. Remmer stuurt Abrahams de diepte in. Na enkele knappe combinaties in het zestienmetergebied van Lommel is het uiteindelijk Brüls die de bal richting tweede paal trapt waar Van Eenoo goed gevolgd is om de 1-0 binnen te duwen. Er is twijfel over eventueel buitenspel maar Ref Vermeiren keurt het doelpunt goed.

Met het doelpunt werd Lommel gedwongen meer naar voren te trekken wat in de kaart van onze kemphanen speelde. Er kwam meer ruimte op het middenveld en hier profiteerde Westerlo gretig van. Tien minuten voor tijd kreeg Brüls een zee van ruimte rond het zestienmetergebied van Lommel. Ruimte die je Brüls niet mag geven want hij maakte er grandioos gebruik van. Met een heerlijke knal zette hij Westerlo op rozen en leek een thuiszege een feit.

Na een domme fout van Biset kreeg Lommel in het slot nog een vrije trap aan de buitenkant van het veld. De bal werd scherp voorgebracht en aan de eerste paal kopte Bitsindou de bal hard naar doel. Berke had in eerste instantie nog een knappe parade in huis maar Krizan kon de bal in de herneming toch binnen duwen. Met de toegevoegde tijd in aantocht werd de adem in ’t Kuipje toch weer ingehouden. Het zal toch niet weer van dat zijn? Nee hoor, Westerlo speelde de wedstrijd op een sluwe en volwassen manier uit en behaald voor het eerst sinds 18 oktober weer een thuiszege!

De troepen van Bob Peeters knokken zich zo weer in de running voor wat nu al een spannende strijd voor periode 2 zal worden. Coach Peeters was dan ook fier op zijn jongens en sprak lovende woorden tijdens de persconferentie. Westerlo maakt komende zondag de verplaatsing naar OH Leuven. Onze kemphanen hebben daar nog iets recht te zetten na de pijnlijke uitschuiver in periode 1.

KVC WESTERLO: Berke, Biset, Dewaele, Antunes, Van Eenoo, Remmer (81′ Kone), Van Den Bogaert, Keïta (65′ Buyl), Brüls (90′ +2 Janssens), Vetokele, Abrahams

LOMMEL SK: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Henkens, Khammas, Brebels, Krizan, Thordarsson (83′ Naudts), Bitsindou, Sanyang, Aabbou (77′ Vachiberadze)

Doelpunten: 71′ Van Eenoo (1-0), 81′ Brüls (2-0), 85′ Krizan (2-1)

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA