BETER PLAN, MEER DOELGEVAAR!

Onze Kemphanen blijven mooi op koers voor de strijd om de eerste periodetitel. Lokeren vond de gehele wedstrijd geen antwoord op de vlotte combinaties van de thuisploeg. Voor de rust stond de eindscore al op het bord. De doelpunten kwamen van de voet van twee verdedigers. Eerst deed Gilles Dewaele, net zoals tegen Beerschot, de netten trillen met een ver afstandsschot en net voor de rust trof Noël Soumah raak met een harde kopbal.

Bob Peeters moest noodgedwongen zijn elftal wijzigen. Tijdens de opwarming verzwikte Ambroise Gboho zijn voet en de medische staf wou geen risico’s nemen. Zo kwam Emmanuel Emenike voor de eerste keer aan de aftrap. Op de bank nam nog een andere aanwinst voor de allereerste keer plaats. Igor Vetokele was eindelijk speelklaar en zou later in de wedstrijd zijn eerste minuten volmaken.
De eerste echte kans was al meteen raak. In minuut 12 dweilde Christian Brüls de linkerflank af. Zijn voorzet kwam op de hiel van Kurt Abrahams terecht. Door deze kleine deviatie stond de Lokerse defensie uit balans en zo kon Gilles Dewaele van buiten de zestien aanleggen. Net zoals vorige week in Beerschot verdween zijn schot in de linkerhoek naast doelman Verhulst (1-0).
Westerlo toonde de gedurende die eerste helft meer ritme, meer wilskracht, vlottere combinaties en meer doelgevaar dan de tegenstander. Kurt Abrahams was dicht bij de verdubbeling van de score, maar Davino Verhulst blijft een betrouwbare doelman voor zijn club. Hij ranselde de bal uit de hoek. Ook Brüls deed nog een poging, maar zijn schot ging nipt voorlangs.
In minuut 44 mocht Lukas Van Eenoo een hoekschop trappen. Emenike trok zijn verdediger goed mee naar de eerste paal en daarachter verscheen ineens een grote boulevard. Noël Soumah maakte daar gretig gebruik van, om de 2-0 tegen de netten te koppen.

Coach De Boeck herschikte zijn pionnen tijdens de pauze, maar veel gevaar bracht dit niet mee voor Lokeren. Het plannetje “Peeters” lukte weeral wonderwel en Lokeren kon in feite geen enkele keer gevaar creëren voor het doel. In minuut 66 kwamen ze zelfs tweemaal goed weg. Eerst trof onze Viking, Christoffer Remmer, de paal en in de rebound kon ook Bryan Van Den Bogaert niet scoren.
Meer doelgevaar viel er daarna niet te noteren in deze uiterst genietbare wedstrijd.

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Antunes, Van Eenoo, Brüls (90′ Buyl), Remmer, Emenike (60′ Vetokele), Abrahams (88′ Keïta)

KSC Lokeren: Verhulst, Tirpan, Filipovic, N’Ganga, De Jonghe (45′ Said), Koike, De Witte, Van Damme, Amano, Beridze, Habibou (60′ Navarro)

Doelpunten: 12′ Dewaele (1-0), 44′ Soumah (2-0)

Gele kaarten: Beridze, Tirpan, Said

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA