BEDANKT FANS!

Met meer dan 800 Kemphanen vertrokken we vol verwachting naar het King Power@den Dreef. Spijtig genoeg vonden we in de eerste helft niet echt een oplossing bij het spel van de Vlaams-Brabanders. Moment dat onze coach een beter plan had gevonden, stonden we binnen de vier minuten ineens met 2-0 achter. De aansluitingstreffer van Fabien Antunes viel niet veel later. De tweede helft waren we baas in het spel, maar echte uitgespeelde kansen kwamen hier niet uit.

Onze vice-voorzitter Hasan Cetinkaya vond het tijd om deze week iets terug te geven aan de fans. Hij besliste dat het busvervoer naar Leuven gratis was. En of het een succes was. Records werden gebroken. Met 8 bussen reden we naar Leuven. Deze week ondervonden we dat het voetbal terug leeft in Westerlo. De vocale en morale steun was er. Was het daarom dat de druk te hoog was?
De start was hevig. Beide elftallen kregen in de eerste minuten al de kans om de score te openen. Uiteindelijk zou OHL zijn supporters als eerste in extase brengen. Yannick Aguemon bracht de bal vanaf links voor en Kamal Sowah troefde Gilles Dewaele in de lucht af. Berke had totaal geen verhaal tegen de kopbal (1-0). Net daarna geraakte diezelfde Sowah net niet bij de bal, of de score was al verdubbeld.
Uitstel van executie was het. Vier minuten later legde Thomas Henry de wedstrijd al in een beslissende plooi. Opnieuw Aguemon die mocht voorzetten en met een slimme loopactie kwam Henry los van zijn bewaker Soumah. Ook tegen deze kopbal had onze doelman geen kans (2-0).
Onze coach stuurde dan nog bij en de hoopgevende aansluitingstreffer kwam er voor de rust. Fabien Antunes haalde van ver buiten de zestien uit en zijn verschroeiende schot verdween achter Henkinet in het doel (2-1).

Tijdens de rust gooide Bob Peeters twee nieuwe spelers in de wei. Gboho en Abrahams bleven in de kleedkamer en Vetokele en Emenike kwamen in het veld. Onze Kemphanen kwamen beter in de wedstrijd en konden eindelijk voetbal beginnen gaan te spelen. Veel kansen leverden dit echter niet op want de verdediging van OHL stond secuur te spelen.
Even laaide de hoop terug op, toen middenvelder Keita (OHL) in minuut 83 van het veld werd gestuurd na een drieste tackle op Christian Brüls. Bij elke vrije trap werd Berke Özer door zijn coach nog mee naar voren gestuurd, maar de tien Leuvenaars hielden gemakkelijk stand.

Een verdiende overwinning voor OHL, dat zo een goede zaak doet richting eerste periodetitel.

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Antunes, Van Eenoo, Brüls, Abrahams (45′ Vetokele), Gboho (45′ Emenike), Remmer (76′ Kone)

OH Leuven: Henkinet, Duplus, Ngawa, Schuermans, Tshimanga, Keita, Van Hyfte (80′ Mbombo), Maertens, Sowah (90′ Gillekens), Aguemon, Henry

Doelpunten: 24′ Sowah (1-0), 28′ Henry (2-0), 33′ Antunes (2-1)

Gele kaarten: Biset, Duplus, Maertens, Henry

Rode kaart: 83′ Keita (OHL)

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA