Atabey Cicek : Het eerste wat ik hier gekocht heb was een fiets

Midden augustus versterkte KVC Westerlo zich met Atabey Cicek, een 25-jarige Turkse spits die vorig seizoen bij Samsunspor speelde. In de bekerwedstrijd tegen Hades gaf hij zijn visitekaartje af door driemaal te scoren. Cicek woont op een appartement in Meerhout en kan er genieten om in alle rust te lopen en fietsen in de vele bossen die de Kempen rijk is.

De Turkse spits kwam over van Istanbul Basaksehir, maar speelde vorig jaar op huurbasis bij Samsunspor. Hij speelde hier 29 officiële wedstrijden, scoorde elf keer en gaf zes assists. Cicek tekende bij Westerlo een éénjarig huurcontract, met optie tot aankoop. Het is meteen ook zijn eerste buitenlands avontuur. “Mijn doel was altijd om ooit in Europa te voetballen”, klinkt het. “België heeft de laatste jaren een degelijke reputatie opgebouwd qua doorstroming van talentvolle spelers. Via vicepresident Hasan Cetinkaya en teammanager Batur Soydas  kwam ik dan in contact met Westerlo. Een club met ambitie, waar ik me heel goed thuis voel. Sinds Berke Özer en Baris Alici hier spelen is de club populair en Turkije. Hasan Cetinkaya, die in Turkije heel bekend is, heeft daar deze Kempense club in de kijker gezet.”

In de bekerwedstrijd tegen Hades gaf hij bij zijn eerste basisplaats meteen zijn visitekaartje af door driemaal te scoren. “Dit was een heel mooie binnenkomer. Het waren inderdaad mijn eerste speelminuten voor KVC Westerlo. Als je dan meteen driemaal kunt scoren geeft dat veel voldoening. Dit is het resultaat van al het harde werk op training. Ik voel me met de dag beter worden en voel me hier al goed thuis. Ik werd hier goed ontvangen en met Berke en Baris heb ik twee landgenoten waar ik veel mee optrek. Ik besef dat de concurrentie hier groot is. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten, maar ik hoop op termijn toch een basisplaats af te dwingen. Ik weet ook dat het niveau in 1B hoger ligt dan de partij tegen Hades, maar dit was toch al goed voor het vertrouwen. Ik heb me getoond en als ik de komende weken mijn kans krijg, ga ik ze met beide handen grijpen.”

“Ik ben naar Westerlo gekomen om te leren en ervaring op te doen. De Belgische competitie schat ik toch hoger in dan de Turkse. Dit is voor mij de ideale stap om mijn carrière verder uit te bouwen. Mijn eerste doel is om met Westerlo naar 1A te promoveren en daar te schitteren. Wie weet is dit voor mij de stap om daarna door te stromen naar een grote Europese ploeg. Het was altijd al mijn droom om in Europa te komen spelen. Die droom is nu uitgekomen.”

Atabey Cicek woont in zijn eentje op een appartement in Meerhout. “Ik trek nogal veel op met Berke en Baris”,  gaat hij verder. “In mijn vrije tijd volg ik een cursus Engels. Dat wil ik zo vlug mogelijk onder de knie hebben. Ik ga hier ook vaak lopen in de bossen en fietsen. Het eerste wat ik hier gekocht heb was een fiets. Ik kan er van genieten om te fietsen tussen de velden en bossen. Het is hier rustig wonen in de Kempen. Ik geniet er volop van.”

Artikel uit “De kemphaan”
Geschreven door: Leo Brouwers

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA