Ann Maerten: “Ik doe er graag nog 20 jaar bij”

Vandaag zetten wij een echt Westel-icoon in de bloemetjes. Ann Maerten werkt namelijk dag op dag 20 jaar bij onze Kemphanen. Tijd voor een interview dachten wij, met de persoon die eigenlijk niet graag in de spotlights staat.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik was net afgestudeerd en had mij ingeschreven in diverse interimkantoren, want ik wilde zo vlug mogelijk aan de slag. Op een dag kreeg ik telefoon of ik niet geïnteresseerd was in een functie op het secretariaat van KVC Westerlo. Ik moest iemand vervangen die zwanger was, en kijk 20 jaar later zit ik hier nog altijd en ben ik ondertussen GC van de club, waar ik best trots op ben. Destijds hield ik mij voornamelijk bezig met wedstrijdorganisatie en ticketing. Gaandeweg kwam daar dan ook de boekhouding bij.

Hoe waren je eerste weken?
Ik werd goed opgevangen door Minou Mais, het toenmalige hoofd van het secretariaat. Zij heeft mij laten kennis maken met de organisatie van een voetbalclub. Na 8 maanden intensief samenwerken, nam zij afscheid van de club en runde ik het secretariaat gedurende heel wat jaren op mijn ééntje. Een perfecte leerschool! Het is grappig want als ik er nu aan terug denk was ikzelf toen jonger dan de meeste spelers die er waren, ik denk maar aan Rudi Janssens, Mario Verheyen, Marc Schaessens, Frank Dauwen, de huidige hulptrainer Vedran Pelic en etc… en nu ben ik zelf een pak ouder dan de spelers die in de huidige kern zitten. Het fijne was dat die “oudere” spelers mij ook onmiddellijk in de groep opnamen. Zij kwamen regelmatig hun koffie op het secretariaat opdrinken en een babbeltje slaan. Toen kon dat nog. Het ging er socialer aan toe dan nu. Het was een echte zoete inval. Mijn allereerste wedstrijd zal ik ook nooit vergeten. Dat was een wedstrijd in het Kuipje tegen Club Brugge. Zondag 29 oktober 2000 staat in mijn geheugen gegrift. 10000 toeschouwers waren er toen aanwezig. Club Brugge voerde de rangschikking aan en kwamen hier met 0-2 winnen, na 2 doelpunten in de laatste 10 minuten. Het verdere verloop van dat seizoen was ook speciaal. Westerlo won de Beker van België!

Gaandeweg heb je je ook verdiept in alle licentiedossiers?
Klopt! Ik steek daar veel tijd en energie in. Ik ben dan ook perfectionistisch aangelegd. Dit is een kwaliteit, maar dat kan soms ook tegen jezelf werken. Dag en nacht ben ik ermee bezig om deze dossiers in orde te krijgen. Europese licentie, Belgische licentie, Financial Fair Play, we gaan van het ene dossier naar het andere. Het fijne eraan is dat het harde werk wel elk seizoen beloond wordt door het behalen van de licenties. Ook heb ik al te horen gekregen dat wij tot de weinige clubs behoren die alle dossiers tijdig en volledig indienen. Het stoort mij dan wel dat clubs waarvan het dossier niet in orde is, elk jaar toch gedelibereerd worden door het BAS.

Wat was je mooiste sportieve moment?
We hebben de Beker gewonnen, we hebben een tweede Bekerfinale mogen spelen, we hebben PO2 gewonnen maar het mooiste blijft nog steeds de kampioenstitel in Tweede Klasse van 2014. Het was toen elke wedstrijd in het Kuipje “volle bak”. Met beperkte middelen zo iets realiseren, dat is gewoon uitzonderlijk. Ook het moment dat we werden ontvangen op het stadshuis, onvergetelijk! Voor héél de menigte die er stond gaven ze mij de micro in handen en moest ik speechen. Dat is helemaal mijn ding niet, maar volgens mij kon ik niks verkeerd zeggen want iedereen was dolblij.

Wat brengt de toekomst?
Sinds de komst van de nieuwe investeerder, Meneer Oktay, heeft onze club grote stappen gezet. We worden elke dag professioneler. Je ziet dat er iets moois aan het bloeien is en dat het een project is op lange termijn. Ik zou er dus graag nog 20 jaar bijdoen! Ik hoop wel dat we zo vlug mogelijk weggeraken uit de competitieformat van 1B. Je voelt dat de supporters hier minder beleving mee hebben. En terug een vol Kuipje waar we het EN ALLEMAAL SAMEN constant horen, daar doen we het voor!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA