ANDERLECHT U-18 WINT VAN VERDIENSTELIJK WESTERLO U-18

De eerste competitiematch in de elite A groep was voor Westerlo meteen een topper. Anderlecht kwam op bezoek. Na een uiterst verdienstelijke partij moesten onze jongens de duimen leggen en verloren ze met 0 – 3.

De eerste speelhelft verliep vrij evenwichtig. Een eerste doelpoging kwam er via een kopbal van Maxim Dillen op corner van Lars Neyens. DE kans kwam er na een strafschopfout op Dean Dubois. Lars zag zijn strafschop gestopt door de Anderlecht keeper. (8’) Doelman Jason Janssens reageerde een eerste keer klemvast op een afstandsschot van Anderlecht.(24’) Het was opnieuw Maxim die, op vrije trap van Lars, zijn kopbal gepakt zag door de keeper.(19’) Anderlecht kwam in het slotkwartier van de eerste speelhelft meer dreigen. De Kemphanen kenden geluk  toen een kopbal tegen de deklat terechtkwam.(30’) Een oprukkende Kobe Heyns zag op het nippertje zijn schot nog afgeblokt.(35’) De daaropvolgende aanval van Anderlecht werd met een prima reflex door doelman Jason in corner geweerd. (36’)  Anderlecht had alle moeite met de sterke Westelse organisatie. Zelden waren ze gevaarlijk.  Ruststand  0 – 0.

In de tweede speelhelft werden we opgeschrikt toen, na een kopduel, Lars Neyens, bloedend aan het hoofd, het veld diende te verlaten.(60’) Toen de hemelsluizen daarna opengingen sloeg Anderlecht toe. Te gemakkelijk mocht een Anderlecht-speler aanleggen.  Het schot, van buiten de grote backlijn, verdween buiten het bereik van doelman Jason in doel. 0 – 1(66’) Jaro Brabants probeerde het even later ook van op afstand, maar zijn schot verdween nipt naast het doel.(68’)  Na een individueel foutje sloeg Anderlecht opnieuw toe. 0 – 2 (72’) Balverlies in de Westelse verdediging was de aanleiding naar de 0 – 3. (73’) De wedstrijd werd op zeven minuten beslist.  Westerlo slaagde er niet meer in om een verdiend tegendoelpunt  te scoren. Toch konden onze jongens  met opgeheven hoofd het veld verlaten. Ze hebben ervoor gestreden. Anderlecht had het niet onder de markt met dit Westerlo.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Ilias Ben Ziane (75’ Jeffrey Lufundu), Maxim Dillen, Lucas Thiels, Senne Machiels (53’ Flavien Mboyo Ekele), Achille Youth  (53’ Bas Wouters), Jaro Brabants, Dean Dubois, Lars Neyens (60’ Owen Creces), Zidan Van Baelen, Kasper De Weyer (NG), Noah Jorissen (NG), Jean Baptist Monden (NG)

Gele kaart : 41’ Dean Dubois

Volgende wedstrijd :

Wo 02/09 : STVV – KVC Westerlo : 19.00  : Adres STVV:  Hoofdstadion  -Tiensesteenweg  3800 St-Truiden

Rik Wauters

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA