ALWEER IN HET SLOT

Herinnert u zich het nog? Het was zaterdagavond omstreeks 22u00 ’s avonds toen Christian Brüls, wie anders, met een heerlijke vrijschop KVC Westerlo de volle buit bezorgde in het Soevereinstadion te Lommel SK. Die prachtgoal gaf onze kemphanen moed en motivatie om ook gisterenavond het stugge Virton over de knie te leggen. Zoals de titel het zegt, het gebeurde alweer in het slot van de wedstrijd.

Meteen na de winst op Lommel SK stak het bestuur van KVC Westerlo de koppen bij elkaar. de leuze EN ALLEMAAL SAMEN moest en zou weerklank krijgen in de thuiswedstrijd tegen Virton. Met een leuke ticketactie en een overvloed aan gulle sponsors die de supporters trakteerden op gratis drank zat ’t Kuipje goed gevuld voor de topper tegen rechtstreekse concurrent voor de tweede periode RE Virton. Ook onze supportersclubs pakten uit met een immens mooie tifo.

De wedstrijd begon met een dreigend Westerlo dat vol ten strijde trok. Wie anders dan spelmaker Christian Brüls eiste de hoofdrol naar zich toe. Met een knappe actie, een afstandsschot en uiteindelijk een olympisch doelpunt op hoekschop was hij meer dan in vorm. Na zijn schot op doel dat nog werd gestopt door doelman Moris zette hij zichzelf achter de bal voor de hoekschop die daarop mocht volgen. Brüls krulde de bal richting doel en met wat hulp van de doelman van Virton belandde de bal in doel. Een verdiende 1-0 voorsprong voor onze kemphanen.

Meteen daarna een prima aanval. Dewaele brengt de bal tot bij Abrahams die een eentweetje opzet met Vetokele. Net voor Abrahams kon besluiten op doel werd de bal nog weggewerkt door Virton al was er een inlopende Buyl die DE kans op de 2-0 liet liggen door de bal binnen het bereik van doelman Moris te plaatsen. Geen comfortabele voorsprong dus voor KVC Westerlo.

Op slag van rust nog eens dreiging van Virton. Via een hoekschop kwam de bal in de eerste zone terecht bij Malget die besloot de bal richting de korte hoek te deviëren. Onze Westelse goalie zag dit niet aankomen en anticipeerde te laat. Virton trok zo de rust in met een gelijke stand.

De tweede helft had een iets lager pitje dan de eerste. Westerlo had wel net zoals in de eerste helft het meeste dreiging met mogelijkheden voor Vetokele en Van Eenoo. Virton zette daar een vrije kopkans  voor Ramalingom tegenover. Nagelbijten tot het einde was het verdict. Zoals we al vaak hebben verteld, de eerste ploeg die kon scoren ging de wedstrijd volledig naar zich toe trekken.

Coach Bob Peeters bracht wat aanvallende versterking met Ambroise Gboho in het team. Een gouden wissel blijkt later. In zijn eerste balcontacten scoorde onze spits de bevrijdende 2-1 die ons naar de zege moest leiden. Via een snelle omschakeling bracht Brüls de bal tot bij Abrahams, die stuurde Gboho op het perfecte moment het straatje in zodat hij alleen voor doelman Moris kwam. Zonder aarzelen legde Gboho de bal overhoeks binnen. Een immense vreugde was het gevolg in ’t Kuipje.

Met nog 1 speeldag te gaan heeft Westerlo nog maar één concurrent in de strijd voor het felbegeerde finaleticket. Zondag werkt Beerschot zijn duel nog af thuis tegen Lommel. Bij winst van Lommel doet Westel een ultieme gooi naar winst in periode 2. Komende vrijdag 28 februari roepen wij op tot een massale volksverhuizing richting het Dudenpark van Union SG! #ENALLEMAALSAMEN brengen we onze geliefde club weer een stapje dichter bij promotie naar 1A.

VERSLAG GESCHREVEN DOOR: RUBEN VAN ELST

FOTO’S GETROKKEN DOOR: LUC MEYNAERTS

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA