ALWEER EEN BRILSCORE

Het beloofde een duel te worden tussen de 2 grote titelfavorieten. Wie hoopte op spektakel kwam achteraf bedrogen uit. Onze kemphanen stonden achteraan sterk maar waren te weinig trefzeker in de zestien van Union. Een tactisch steekspel tussen beide coaches eindigde in alweer een brilscore.

EERSTE HELFT

In een natgeregend Joseph Mariën Stadion stonden onze kemphanen voor een moeilijke opdracht. Na het billijke gelijkspel vorige week tegen Lierse was het al bijna van moeten voor KVC Westerlo om met een overwinning de bus op te gaan richting de Kempen.

Coach Bob Peeters verraste alles en iedereen door Christian Brüls, Kurt Abrahams en Tuur Dierckx uit de basisopstelling te halen. In het voorbereidende interview liet onze coach verstaan een ander Westerlo te willen zien met meer inzet en mentaliteit. De clubslogan #enallemaalsamen moest ook op het veld weerklinken!

We kunnen kort en bondig zijn over de eerste helft. Veel lef en durf bij beide teams aanwezig maar concrete doelkansen en gevaar bleven uit! KVC Westerlo kwam er enkele keren dreigend uit vanop de linkerflank met Mabea en Alici maar tot een doelkans kwam het telkens net niet. Onze kemphanen zullen uit een ander vaatje moeten tappen in de tweede helft willen ze de 3 punten meenemen uit Brussel vandaag.

TWEEDE HELFT

Geen wissels bij het begin van de tweede helft en zowaar kwam er zonneschijn in de plaats van regen. een voorteken? Nee dus, het bleef een gesloten partij tussen 2 tegenstrevers die het defensief goed dichthielden en bij wijlen offensief een flits lieten zien maar tot vuurwerk kwam het niet.

De enige opschudding die we kregen was toen ref Geldhof plots een 2de geel karton (en dus rood) onder de neus van Nader Ghandri schoof. Al was het niet omdat de ganse bank van Union hem daartoe aanmaande. Coach Bob Peeters mocht het bekopen met een gele kaart en de gehele delegatie van Westerlo begreep er niets van.

Met een weekje rust in het vooruitzicht hebben onze kemphanen 2 weken de tijd om ervoor te zorgen dat op zondag 13/09 omstreeks 20u00 de netten trillen Pairaystadion van RFC Seraing!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA