“Als federatie kunnen we dit soort samenwerking alleen maar aanmoedigen”

Deze voormiddag vond er een persconferentie plaats op KVC Westerlo. Hier werd de samenwerking tussen KVC Westerlo, KFC Houtvenne, Real Noorderwijk en Daltonatheneum Het Leerlabo toegelicht. 

Aanwezigen op de persconferentie waren Eddy Lambaerts van Real Noorderwijk, Hilde Raets van Daltonatheneum Het Leerlabo, Alain Vets van KFC Houtvenne, Bob Browaeys van Voetbal Vlaanderen, Hasan Cetinkaya en Wim Van Hove van KVC Westerlo. Onder leiding van Peter Boons hebben zij aan de aanwezige pers toegelicht welke voordelen uit deze samenwerking voortkomen.

Voordelen voor alle partijen

KVC Westerlo kan haar kennis delen met KFC Houtvenne, zo kunnen ze allebei groeien als club. Elk kind heeft de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen als voetballer op zijn of haar eigen niveau.

Door samen te werken met een futsal club als Real Noorderwijk, kunnen jonge voetballers zich zowel ontwikkelen in het zaalvoetbal als in het veldvoetbal. Dit komt hun ontwikkeling alleen maar ten goede.

Tot slot is het dankzij de samenwerking met Daltonatheneum Het Leerlabo een stuk makkelijker voor kinderen om de combinatie tussen sport en school aan te gaan. Ze worden ondersteund bij zowel hun studies als hun sport, wat zorgt voor betere resultaten.

Kind staat centraal

“Uniek aan dit samenwerkingsverband is dat er hier vier identiteiten zijn die elk hun zelfstandigheid blijven behouden” zegt Wim Van Hove. “We verhogen de kwaliteit van de opvoeding van elk kind door intens samen te werken. Niet alleen de ontwikkeling als voetballer is belangrijk, maar ook de ontwikkeling als persoon”

“Het kind staat centraal en dat werpt zeker zijn vruchten af. Als federatie kunnen we dit soort samenwerking alleen maar aanmoedigen.” Aldus Bob Browaeys.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA