Antidoping

Sporten is leuk, presteren is leuk... maar sporten is vooral gezond… en moet gezond blijven. De laatste jaren is er veel aandacht voor het randverhaal doping, het randverhaal medicatie tijdens sporten. Iedereen wil beter worden, wil groeien... maar er is maar 1 correcte weg: trainen en een gezonde levenswijze. 

Als sporter, als voetballer zal je tijdens je carrière zeker wel eens geconfronteerd worden met een doping controle. Het is absoluut belangrijk dat je als sport stilstaat met wat je eet, drink, welke supplementen en vitamines je gebruikt. Wat je ook doet het mag niet voorkomen op de dopinglijst. Als sporter kan een positieve plas enorme gevolgen hebben. Niet alleen wat je gebruikt, ook wat je in je bezit hebt staat gelijk aan een positief resultaat. Kijk goed uit, vraag goed na en neem pas iets als je zelf 300% zeker bent dat het niet op de dopinglijst staat, en dat het geen gevolgen kan hebben.

Binnen onze club KVC Westerlo kan je steeds terecht bij onze clubarts Dr. Van Genechten, of bij onze medische staf. Heb je info nodig, of ben je van mening dat je iets gebruikt hebt, dat je iets nodig hebt... neem dan gerust contact op.

  •          Dopinglijn.be
  •          Tel. dopinglijn 078/153545
  •          Dr. Van Genechten, clubarts KVC Westerlo
  •          Dehaes Jurgen, coördinatie Medische Staf Jeugdafdeling

Het is niet ondenkelijk dat een onschuldig hulpmiddeltje uiteindelijk niet zo onschuldig blijkt te zijn. Neem bv een hoestsiroop, een puffer... hier kan iets inzitten wat op de dopinglijst te vinden is... De kans bestaat altijd dat je toch iets genomen hebt dat mogelijks toch iets verboden bevat. Neem direct contact op met je huisarts, met de clubarts of met iemand van onze medische staf. 

Het is een feit dat bij acute situatie het noodzakelijk is dat bepaalde medicatie noodzakelijk is... en dat deze medicatie ook op de lijst kan voorkomen. Je kan beter dingen vooraf bespreken dan na een positieve test...

In het medisch lokaal thv jeugdcomplex is alle nodige info beschikbaar... d.w.z. lijst van verboden producten, contactgegevens artsen, folders,… Onze club KVC Westerlo hecht veel belang aan een zuivere voetbalsport, en zal dan ook voor zorgen dat steeds de meest recente info aanwezig is, en dat men uiteraard altijd verder geholpen word.

Allemaal samen voor een gezonde club, en een gezonde geest in een gezond lichaam moet steeds centraal staan..