AFSLUITEN IN STIJL

KVC Westerlo gaat de winterbreak in met een klinkende 0-4 overwinning op Daknam. Lokeren had geen antwoord klaar op het aanvallende en enthousiaste voetbal van onze kemphanen. Westerlo doorbreekt hiermee ook een negatieve statistiek, het was namelijk sinds 2003 geleden dat Westerlo de 3 punten kon meenemen vanuit Daknam.

De eerste echte grote kans voor Westerlo was meteen raak! Na dik 10 minuten voetballen waagt Kurt Abrahams van buiten de zestien zijn kans op doel. Zijn schot komt via de paal weer in het spel waar Vetokele de Lokerse defensie te snel af is om de 0-1 binnen te duwen. Een gevleide voorsprong voor onze kemphanen in een wedstrijd waar beide ploegen het moeilijk hadden om te voetballen op het zware veld.

Kort na de 0-1 voorsprong probeerde ook Lokeren het vanop afstand. Het schot van Amano werd gepareerd door Van Langendonck en in de herneming trapte Hajric (die overigens buitenspel stond) de bal hoog in de tribune.

Na een halfuur spelen was het opnieuw raak voor de jongens uit Westerlo. Keïta herovert de bal en brengt deze met een gelukje tot bij Vetokele, die Abrahams lanceert. Abrahams behoudt het overzicht en brengt de bal bij Buyl. Ijzig koel trapt de spits van Westerlo de 0-2 tegen de touwen!

0-2 was meteen ook de ruststand. Een eerste helft die geen schoonheidsprijs verdiende maar onze kemphanen waren efficiënt vanavond en gaan gevleid met 0-2 de kleedkamers in.

Kort na de pauze een vrije trap voor Westerlo. Brüls trapt een listig balletje voor Verhulst die het schot in eerste instantie nog kan weren maar de goed gevolgde Abrahams troeft alles en iedereen af om de 0-3 tussenstand op het bord te zetten. Match gespeeld zo lijkt het.

Westerlo domineerde en controleerde de volledige tweede helft en kwam nauwelijks nog in de problemen. Het werd namelijk nog 0-4 nadat Bryan Van Den Bogaert met een geniale ingeving Vetokele de diepte in stuurde die op zijn beurt oog in oog met Verhulst de bal binnen duwt.

Na enkele mindere weken zat het vandaag nog eens volledig mee voor Westerlo en kunnen ze met een goed gevoel de winterbreak ingaan! De club, spelers en technische staf wensen alle supporters prettige feestdagen en alvast de beste wensen voor 2020. Tot volgend jaar!

KVC WESTERLO: Van Langendonck, Biset, Dewaele, Antunes, Remmer, Buyl (88′ De Schryver), Van Den Bogaert (86′ Janssens), Keïta, Brüls, Vetokele (81′ Vaesen), Abrahams

SPORTING LOKEREN: Verhulst, Koike, Diaby, Hajric (46′ Habibou), Amano, De Jonghe, Lawal, Tirpan, Benchaib (46′ Diakhate), Van Damme, De Witte

Doelpunten: 12′ Vetokele (0-1), 30′ Buyl (0-2), 48′ Abrahams (0-3), 79′ Vetokele (0-4)

Gele kaarten: 46′ De witte, 47′ Van Damme, 47′ Van Den Bogaert

Verslag geschreven door: Ruben Van Elst

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA