Charleroi wint modderwedstrijd

In het Stade du Pays de Charleroi werd vanmiddag de 1/16 finale van de Croky cup afgewerkt. De helse regenbuien van afgelopen dagen en vandaag toverden het veld om in een waterpoel. Wie snelle acties, straf combinatiespel en dominantie verwachtte kwam bedrogen uit. Spektakel leverde het alleszins wel op met Charleroi als uiteindelijke winnaar.

Charleroi startte met een nagenoeg volledig A-elftal terwijl Westerlo coach Bob peeters heel wat basispionnen de nodige rust gaf om zondag weer klaar te zijn voor de volgende wedstrijd in de 1B Pro League.

De eerste minuten van de wedstrijden deden ons denken aan een partijtje strandvoetbal aan de Belgische kust. Hoe graag je ook wil dribbelen, je krijgt de bal simpelweg niet vooruit. Westerlo was het snelst weg met dit gegeven en mocht na een fout van doelman Descamps een vrije trap nemen op een niet onaardige positie. Abrahams legde de bal centraal naar Janssens die de linkerbovenhoek zocht. Het schot was net niet scherp genoeg waardoor Descamps nog kon uitpakken met een prima reflex.

Aan de overzijde moest doelman Van Langendonck (die vandaag zijn 200 wedstrijd in het shirt van Westerlo keepte) zich ook een aantal keer bewijzen met enkele sublieme reddingen om onze kemphanen in de running te houden. De Westelse goalie is uitgegroeid tot een echte kemphaan en is al aan zijn … seizoen bezig bij Westerlo.

Voetballen was bijna onmogelijk op deze watermat. Westerlo had het eerste halfuur het betere van het spel en de beste kansen. Charleroi kwam in het daarop volgende kwartier beter in de wedstrijd en trok het laken meer naar zich toe. Rusten deden we met een 0-0 score.

Westerlo kwam vinnig en scherp uit de kleedkamer. Met 2 reuzenkansen waren onze kemphanen dicht bij het openingsdoelpunt van vanavond. Bij de tweede kans zag iedereen bij Westerlo de bal over de lijn gaan maar zag scheidsrechter Bert Put er geen doelpunt in. 5 minuten later opnieuw een discutabele fase. Charleroi krijgt de bal niet weg en in de scrimmage belandde de bal tegen de hand van een Charleroi verdediger. Geen penalty oordeelde Bert Put.

Het moment voor Charleroi coach Belhocine om meteen 3 nieuwe krachten in de strijd te gooien. Ex-RSCA spits Teodorczyk, Golizadeh en Rezaei moesten de zege binnen halen voor Charleroi. Bob Peeters antwoordde met de jonge Kyan Vaesen voor meer lengte en duelkracht vooraan in de as.

Met een schicht in de slotminuten scoorde invaller Teodorczyk met een knap schot in de linkerbenedenhoek de 0-1 voor Charleroi. Over heel de wedstrijd bekeken was dit zeker niet verdiend te noemen. Westerlo toonde zich vaak de betere in deze moeilijke partij maar de individuele klasse van Charleroi maakte vanavond het verschil. Met opgeheven hoofd mogen we terugblikken op deze moeilijke partij!

Technische info: (update volgt!)

KVC Westerlo: Van Langendonck, Biset, Lloci, Abrahams, Gboho, Remmer, Ndong, Keita, Alici, Paulet, Janssens

RSC Charleroi: Descamps, Vranjes, Botaka, Kayembe, Nicholson, Benavente, Dessoleil, Ilaimaharitra, Fall, Gillet, Bruno

Doelpunten: ⚽️ 1-0 Teodorczyk

Gele kaarten: 🟨

Rode kaarten: 🟥

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA