Nieuws

Bekerduel eindigt onbeslist

10 september, 2019

Lierse Kempenzonen - KVC Westerlo : 1 - 1

KVC Westerlo verzuimde het bekerduel op Lierse zegevierend af te sluiten. Gebrek aan efficiëntie en een sterke prestatie van de lierse doelman bepaalden het resultaat. De wedstrijd eindigde onbeslist op een 1 – 1 gelijkspel.

De Kemphanen domineerden volledig de wedstrijd. Met verzorgd voetbal van achteruit en mooi samenspel werd de wedstrijd aangevat. Yannick Mols stelde de lierse doelman voor het eerst op de proef. Zijn schot werd afgeweerd door de doelman, in de rebound stond hij opnieuw op de juiste plaats op het schot van Kyan Vaesen. (8’) Direct hierop vond Kyan, op aangeven van Kel Ofori Aidu, opnieuw de doelman op zijn weg. (9’) De aanvalsgolven bleven komen. Westerlo benutte de ruimte via de flanken waar Jannik Van Roosbroeck (links) en Adil El Attabi regelmatig indoken en konden dreigen met hun voorzetten. Een kopbal van Maxim Versteeven, op aangeven van Jannis VR, werd nog met een enorme save van de doelman uit doel geweerd. (24’) Even later volgde er een opdoffer voor Westerlo. Een te gemakkelijk toegestane vrije trap werd door Lierse voor doel binnengekopt. 1 – 0, volledig tegen de gang van het spel in. Westerlo moest even bekomen van deze opdoffer. We noteerden nog 2 kansen voor de rust. Op corner van Yannis Henderix kopt Maxim Versteeven de bal nipt naast (31’) en op voorzet van Jannik VR besloot Kyan op de doelman. (43’) Ruststand 1 – 0. De tweede speelhelft kende eenzelfde verloop. Westerlo de meest dominante ploeg die voornamelijk via de flanken ten aanval trok, Lierse die heel compact speelde en het centrum heel goed gesloten hield. Een afstandsschot van Beau Schodts werd door de keeper in twee tijden gestopt. (56’) Even later volgde de bevrijding. Via Jannik VR kwam de bal uiteindelijk op links bij Kyan Vaesen, die vanuit een scherpe hoek, de keeper te grazen nam. 1 – 1 (57’) Westerlo bleef drukken en creëerde nog een karrevracht aan kansen. Een knal van Jannik VR ging nipt over (62’) Op voorzet van Adil kopt Kyan een kans in de handen van de keeper. (69’) Op voorzet van Jannik VR kon Kel aanleggen, de keeper ging goed plat. (70’) De lierse goalie reageerde alert op een schot van Yannis Henderix (74’) Een harde knal van Recep Gül werd fenomenaal door de keeper uit de kruising geduwd. (78’) Een mooie actie opgezet via Recep naar de ingevallen Hermann Youth tot bij Kyan strandde opnieuw op de keeper. (85’). Op een verre uittrap van Pieter Cauberghs, verlengd met de kop door Kyan V. kon Hermann Youth zich doorzetten op doel. Ook hij geraakte niet voorbij de doelman. (89’) Wanneer de kansen niet afgemaakt worden is het uiteraard moeilijk om een wedstrijd zegevierend af te sluiten. De partij eindigde op 1 – 1. Door deze uitslag zal de komende bekerwedstrijd thuis tegen Zulte Waregem beslissen of de Kemphanen nog een ronde verder geraken in de bekercompetitie Cup U21. In ieder geval moet er dan gewonnen worden. Supporters op post !!!

Ploegopstelling :

Pieter Cauberghs, Gille De Bruyne (79’ Herman Youth), Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu, Jannik Van Roosbroeck, Beau Schodts, Adil El Attabi (89’ Nurettin Demir), Yannick Mols, Maxim Versteeven (50’ Recep Gül), Yannis Henderix (79’ Lorenzo Noviello), Kyan Vaesen, Noah Pelic (NG), Kobe Lemmens (NG), Maxime Van Dessel (NG)

Volgende bekerwedstrijd :

Ma 14/10 : KVC Westerlo – Zulte Waregem : 20.00 : Kunstgrasveld.

 

Rik Wauters