Nieuws

Deugddoende overwinning

3 september, 2019

RFC Antwerp - KVC Westerlo : 1 - 2

De westelse beloften waren succesvol op Antwerp. Na een boeiende partij voetbal gingen zij, in het slot van de wedstrijd, aan de haal met een knappe 1 – 2 overwinning.

In de aanvangsfase domineerde Antwerp. Doelman Koen Van Langendonck moest onmiddellijk vol aan de bak. Hij redde met de voet (1’) een schot van dichtbij en was even later klemvast op een antwerps afstandsschot. (6’) Geleidelijk aan kwam Westerlo beter in de wedstrijd. Een schot van Recep Gül, op aangeven van Adil El Attabi, ging rakelings naast (14’) en Kyan Vaesen zag, op aangeven van Adil, zijn schot door de keeper in corner geduwd. (17’) Een foutje van Koen V.L. binnen de grote backlijn werd bestraft met een strafschop en een gele kaart. Antwerp liet de kans niet liggen en scoorde. 1 – 0. (31’) Een voorzet voor het westelse doel werd nipt naast gekopt (34’) en even later werd balverlies in de westelse defensie rechtgezet door een alerte Koen. (35’) In het slot van de eerste speelhelft sloeg Westerlo toe. Adil El Attabi kon een bal recupereren, verlengde deze tot bij Recep, die met een boogballetje Kyan Vaesen voor doel bereikte. Kyan duwde de bal in doel. 1 – 1 (43’) Ruststand 1 – 1. Westerlo begon goed aan de tweede speelhelft maar kwam geleidelijk aan opnieuw onder antwerpse druk te staan. Koen duwde een gevaarlijk afstandsschot tegen de deklat (56’) en reageerde onmiddellijk daarna alert op de daaropvolgende corner. (57’) Een doelpunt hing in de lucht. Sporadisch stak Westerlo de neus aan het venster. Op aangeven van Recep kon de pas ingevallen Maxim Versteeven zich doorzetten richting doel. Zijn schot werd door de keeper in corner geweerd. (72’). Onmiddellijk hierop counterde Antwerp, doelman Koen kwam uit, was iets te laat op de bal en raakte de Antwerp aanvaller. Een tweede gele kaart volgde met de uitsluiting tot gevolg.(73’) Noah Pelic kwam Koen vervangen en Recep werd als veldspeler opgeofferd. Waar velen vreesden voor het vervolg gebeurde echter niet. Een tactische ingreep van de coach, herschikking van enkele pionnen op het veld, bracht soelaas. Westerlo werd zelfs de betere ploeg, Antwerp slaagde er niet meer in zijn wil op te dringen. Via Adil en Maxim kwam de bal tot bij Kyan Vaesen die zijn schot gepakt zag door de keeper. (77’) In het slot van de wedstrijd werd een hardwerkende Maxim Versteeven onderuit gehaald binnen de 16-m zone. De scheids wees naar de stip. (84’) Kyan Vaesen liet de kans niet liggen en knalde de bal snoeihard binnen. 1 – 2 (85’) Antwerp was uitgeteld. Nog tweemaal kon Westerlo dreigen via Adil. Zijn eerste schot werd gestopt door de keeper (89’), het tweede ging nipt over doel. (91’). De vreugde was groot bij het laatste fluitsignaal van een voortreffelijk leidende scheidsrechter. Proficiat aan het ganse team voor deze deugddoende hard bevochten overwinning.

Ploegopstelling :

Koen van Langendonck (73’ Noah Pelic), Zenn Ulenaers, Natan Bonjean, Kel Ofori Aidu, Jannik Van Roosbroeck, Recep Gül), Beau Schodts, Yannick Mols, Yannis Henderix (67’ Maxim Versteeven), Kyan Vaesen (89’ Hermann Youth), Adil El Attabi, Daan Schoors (NG), Daan Driesen (NG), Nurettin Demir (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 09/09 : Beker Cup21 : Lierse Kempenzonen – KVC Westerlo : 20.0 :Adres CMP. Oosterzonen FC : Bovenmansstraat 20 – 2260 Westerlo

 

Rik Wauters