Nieuws

Verdiend gelijkspel

27 augustus, 2019

KVC Westerlo - KV Oostende : 1 - 1


In tropische omstandigheden werd de wedstrijd tegen KV Oostende afgewerkt. Geen van beide teams slaagde erin om de wedstrijd zegevierend af te sluiten. Het werd uiteindelijk na een spannende eindfase 1 – 1. Een uitslag waarin beide teams zich konden vinden.

Oostende nam resoluut de wedstrijd in handen en domineerde in de aanvangsfase. Met een gelukje kwamen ze op voorsprong. Een corner belandde aan de eerste paal en verdween iets te gemakkelijk, na een gemist ontzetten, in doel. 0 – 1 (13’) Westerlo was wakker geschut en reageerde onmiddellijk hierop met enkele kansen. Met een gemeten dieptepas van Yannick Mols dook Kyan Vaesen alleen voor de Oostendse keeper op. Zijn lobje verdween spijtig genoeg over doel. (14’) Op aangeven van Recep Gül kon Kyan direct hierop opnieuw op doel afgaan. Ditmaal werd hij foutief door de keeper gestuit. De ref floot strafschop. (16’) Recep zag zijn penalty gestopt door de keeper. (17’) Westerlo zat nu beter in de wedstrijd. In het slot van de eerste speelhelft werd nog een kopbal van Yannick Mols, op voorzet van Yentl Van Genechten, door de keeper gepareerd. Ruststand 0 – 1. Westerlo was de betere ploeg in de tweede speelhelft. We noteerden verschillende fraaie combinaties. Echt doelgevaar bleef echter uit. Een poging van Kyan Vaesen, op aangeven van Yannis Henderix, na een mooie collectieve aanval, werd nog net afgeblokt.(46’) Een zekere westelse verdediging hield achteraan alles goed gesloten en gaf geen kansen meer weg. Doelman Pieter Caubergh had weinig werk op te knappen. Het ganse team joeg de gelijkmaker na. Het duurde tot het slot van de wedstrijd. De bevrijding kwam er via de ingevallen Adil El Attabi die vanop links de bal kon voorbrengen. Fabio Pinto Da Mesquita liet de bal doorgaan tot bij Maxim Versteeven die met een harde knal de keeper te grazen nam. 1 – 1 (84’) De Kemphanen slaagden er niet meer in om de zege binnen te halen. Het laatste schot op doel was voor Oostende, feilloos gepakt door doelman Pieter Caubergh. (87’).Een overwinning had gekund vandaag.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Yentl Van Genechten, Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu, Jannik Van Roosbroeck, Nathan Bonjean, Recep Gül (77’ Fabio Pinto Da Mesquita), Beau Schodts (67’ Maxim Versteeven), Kyan Vaesen, Yannis Henderix, Yannick Mols (59’ Adil El Attabi), Ian Jennes (NG), Daan Schoors (NG), Robbe Huygelberghs (NG), Hermann Youth (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 02/09 : Antwerp – KVC Westerlo : 19.30 Adres : Antwerp Stadion - Oude Bosuilbaan 54a – 2100 Deurne. Terr. 3

 

Rik Wauters

.