Nieuws

Verdiend gelijkspel

22 augustus, 2019

Zulte Waregem - KVC Westerlo : 2 - 2

De kop is eraf. De westelse beloften hebben de start van de competitie niet gemist. In hun eerste wedstrijd op en tegen Zulte Waregem behaalden zij een verdiend 2 – 2 gelijkspel.

De wedstrijd kende 2 verschillende helften. Gedurende de eerste speelhelft claimde Zulte Waregem het meeste balbezit op. Westerlo speelde goed gegroepeerd en probeerde er via de counter uit te komen. Onze jongens waren echter minder balvast en speelden iets te slordig in de opbouw waardoor echte doelkansen uitbleven. Zulte Waregem kwam vrij vroeg op voorsprong. Naar onze mening mocht een speler van Z.Waregem in duidelijk buitenspelpositie toch doorgaan. Zijn voorzet voor doel werd, door een ongelukkiglijk onder de bal doorglijdende Ian Jennes, gemist en kon vrij binnen getikt worden. 0 – 1. (7’) Pas in het slot van de eerste speelhelft kon Westerlo een eerste keer dreigen. Met een persoonlijke actie rukte Adil El Attabi op richting doel en speelde de bal gepast in de loop van de goed gevolgde Hermann Youth. Hermann besloot jammerlijk in het zijnet. Ruststand 0 – 1. In de tweede speelhelft zagen we een herboren Westerlo aan het werk. Er werd nu met meer lef en durf gevoetbald. De duels waren snediger. De Kemphanen voelden dat ze de wedstrijd konden doen kantelen en joegen op de gelijkmaker. Een eerste doelpoging van Daan Driesen ging nipt over doel. (48’) Een hard werkende Maxim Versteeven kon zich even later doorzetten en wist Adil El Attabi te bereiken. Met een heerlijke knal wist Adil te scoren. 1 – 1 (65’) Twee minuten later kon Herman Youth met een mooie dieptepass Maxim V. op weg naar doel zetten. Maxim probeerde de doelman te ontwijken, geraakte er niet voorbij maar in de kluts kwam de bal tot bij Daan Driesen die niet twijfelde en de bal snoeihard in doel poeierde. 1 – 2 (67’) De vreugde van de voorsprong duurde echter niet lang. In de daaropvolgende aanval van Zulte Waregem kon een voorzet vanop rechts te gemakkelijk in doel gekopt worden. 2 – 2 (69’) Jammer. Toch lieten onze jongens de moed niet zakken en bleven volop gaan voor de overwinning. Op vrijschop plaatste Daan de bal nipt naast het doel. (75’) Een poging van Adil werd door de doelman in twee tijden onschadelijk gemaakt. (82’) Een schot van Maxim Versteeven ging nipt naast de doelpaal buiten (87’) Een afstandsschot van de ingevallen Maxime Van Dessel zoefde nog rakelings naast. (90’) Op basis van het aantal doelpogingen had een westelse overwinning vandaag gekund. Dik verdiend gelijkspel voor dit vrij jong westels beloften team.

Ploegopstelling :

Robbe Huygelberghs, Ian Jennes, Nathan Bonjean, Zenn Ulenaers, Jannik Van Roosbroeck, Beau Schodts, Herman Youth (75’ Fabio Pinto Da Mesquita), Yannis Henderix (85’ Dean Dubois), Maxim Versteeven, Daan Driesen (83’ Maxime Van Dessel), Adil El Attabi, Noah Pelic (NG), Zion Buekers (NG), Sepp Versmissen (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 26/08 : KVC Westerlo – Oostende : 20.00 Kunstgrasveld

 

Rik Wauters