Nieuws

Winst voor Club Brugge

15 augustus, 2019

KVC Westerlo - Club Brugge : 0 - 2

De eerste officiële wedstrijd met inzet voor de westelse academie zit erop. In het kader van de Beker van België Cup U21 ontving Westerlo gisteren voor hun eerste bekerwedstrijd  Club Brugge. Brugge won moeizaam maar verdiend met 0 – 2 van een zich kranig verdedigend KVC Westerlo.

Club zette onmiddellijk druk en eiste het meeste balbezit op. Westerlo plaatste een goede organisatie neer en gaf weinig kansen weg. Het waren zelfs de Kemphanen die voor het eerste gevaar konden zorgen. Op aangeven van Recep Gül daagde Maxime Versteeven alleen voor de doelman op. Zijn lobje belandde spijtig genoeg naast het doel. (7’) Het eerste grote Brugse gevaar kwam er via een vrije kopkans, die gelukkig over het doel van Pieter Caubergh ging. Een serieuze lange inspanning van Yannick Mols over de ganse linker flank leverde een hoekschop op. De corner, gezet door Yannis Henderix, bereikte voor doel Nathan Bonjean die zijn poging naar doel nog net afgeblokt zag. (31’) Een eerste doelschot tussen de palen van Club Brugge werd door Pieter Caubergh klemvast gestopt. (33’) In het slot van de eerste speelhelft kwam Club Brugge op voorsprong. Een Club speler kon zich op links te gemakkelijk vrijkappen en de bal via de korte hoek in doel  trappen. 0 – 1 (38’) Ruststand 0 – 1. De tweede speelhelft bracht hetzelfde spelbeeld. Brugge was de meest dreigende ploeg en eiste het balbezit op. Westerlo probeerde er bij momenten uit te komen via de counter en bleef spelen in een strakke goede organisatie. Doelrijpe kansen bleven echter uit. Uiteindelijk wist Brugge nog éénmaal te scoren. Op vrijschop werd de bal voor doel krachtig binnen gekopt. Doelman Pieter was kansloos.(78') In de slotfase van de wedstrijd zag Maxim Versteeven zijn doelpoging tegen de doelpaal stranden. (85’) Er had nog een spannend einde ingezeten was de bal in doel verdwenen. Verdiende overwinning voor Club Brugge, maar toch ook een proficiat aan het ganse team voor het geleverde spel.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Yentl Van Genechten, Nathan Bonjean, Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu, Beau Schodts, Recep Gül (73’ Hermann Youth), Yannick Mols, Maxim Versteeven, Yannis Henderix (80’ Daan Driesen), Adil El Attabi, Robbe Huygelberghs (NG), Ian Jennes (NG), Jannik Van Roosbroeck (NG), Maxime Van Dessel (NG), Sepp Versmissen (NG)

Volgende Bekerwedstrijd :

Ma 09/09   20.00 : Lierse Kempenzonen – KVC Westerlo

 

Rik Wauters