Nieuws

Billijk gelijkspel

30 april, 2019

KV Mechelen - KVC Westerlo : 0 - 0

In hun laatste wedstrijd van de competitie behaalden de Kemphanen een verdienstelijk gelijkspel tegen het tweede gerangschikte KV Mechelen. De wedstrijd eindigde op 0 – 0.

Het was Westerlo dat gedurende de eerste 30 minuten van de wedstrijd het heft in handen nam. Een eerste dreiging kwam er via Kel Ofori Aidu op vrijschop van Cédric Mateso. Zijn kopbal was te zwak om de doelman te verslaan. (10’) Een vrije trap van Cédric werd door de KV keeper met de vuisten gekeerd. (22’)Westerlo slaagde erin enkele corners te forceren. Deze leverden echter geen gevaar op. KV Mechelen kwam geleidelijk beter in de wedstrijd en werd nu de meest dreigende ploeg in het slot van de eerste speelhelft. Tot echt uitgespeelde doelkansen kwamen ze echter niet. Ruststand 0 – 0. Een poging van Yannick Mols was te zwak om de doelman te bedreigen. (50’) Doelman Yannick Verbist moest voor het eerst aan de bak op een afstandsschot van KV Mechelen.(63’) Hij pakte uit met een knappe save. Nathan Bonjean haalde even later uit maar zijn schot werd gepakt door de doelman. (70’) Het dichtst bij een doelpunt kwamen de Kemphanen via Yentl Van Genechten. Zijn schot verdween voorlangs het mechelse doel buiten. (75’) Een duidelijke strafschopfout op de doorgebroken Yannick Mols werd niet gefloten door de nochtans goed leidende scheidsrechter. Hier verdiende Westerlo meer. KV Mechelen werd nog herleid tot 10 spelers na een tweede gele kaart. Een te onzuiver spelend Westerlo kon van deze numerieke meerderheid niet profiteren en moest uiteindelijk vrede nemen met een 0 – 0 gelijkspel.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu(gele kaart ), Elian Van Bulck, Yannick Mols (81’ Jannik Van Roosbroeck), Nathan Bonjean, Yentl Van Genechten, Redan El Madani (62’ Yannis Henderix), Kyan Vaesen (76’ Maxim Versteeven), Cédric Mateso, Fabio Pinto Da Mesquita(gele kaart )  (90’ Thomas Janssens), Gille De Bruyne (NG), Robbe Huygelberghs (NG)

 

Rik Wauters