Nieuws

Verdiende zege

23 april, 2019

KVC Westerlo - Beerschot-Wilrijk : 2 - 1

Na een gelijk opgaande wedstrijd hebben de Kemphanen Beerschot-Wilrijk verslagen met 2 – 1. Mits meer efficiëntie had de score hoger kunnen oplopen.

KVC Westerlo begon het best aan de wedstrijd en zorgde voor de eerste dreiging. Op voorzet van Yentl Van Genechten besloot Cédric Mateso nipt naast het doel. (11’) Na balrecuperatie op links van Jannik Van Roosbroeck gevolgd door de perfecte voorzet lukte het ditmaal Cédric Mateso wel om te scoren.1 – 0 (15’) Even later was het de beurt aan Kyan Vaesen. Een bedrijvige Fabio Pinto Da Mesquita wist met een mooie doorstekpass Kyan de diepte in te jagen. Kyan aarzelde niet en rondde mooi af. 2 – 0 (22’) Fabio kon zelf even later onvoldoende bij de bal om een voorzet van Yentl in doel te verlengen. (28’) Doelman Yannick Verbist was alert met een prima save op een afstandsschot van Beerschot-Wilrijk. (37’) Yannick Mols knalde een unieke kans over doel op aangeven van Yentl V.G. (42’) Ruststand 2 – 0. Beerschot-Wilrijk begon gretiger aan de tweede speelhelft en wist vrij snel tegen de scoren. Een eerste corner kon doelman Yannick met een mooie save nog keren. Uit de daarop volgende tweede corner wist Beerschot tegen te scoren. 2 – 1 (48’) Met een schitterende pas op Yentl V.G. trok Redan El Madani een snelle counter op gang. Voor de tweede keer knalde Yannick Mols een gemeten voorzet van Yentl over doel. (51’) Beerschot-Wilrijk eiste nu het meeste balbezit op en werd dreigender. Het spel vlotte minder bij Westerlo. De Kemphanen loerden nu vooral op de counter. Fabio Pinto probeerde het van ver. Met een knappe tussenkomst kon de Beerschot keeper het schot pareren. (78’) In de slotfase verzuimden de Kemphanen Beerschot-Wilrijk volledig af te maken. Nathan Bonjean wist Yentl van Genechten op weg naar doel te zetten. Het schot van Yentl belandde tegen de paal. (87’) De pas ingevallen Maxim Versteeven kon na balrecuperatie zich doorzetten en alleen op doel afgaan maar ook hij geraakte niet voorbij de Beerschot-keeper. (88’) De eerste speelhelft was voor Westerlo, Beerschot domineerde de tweede. Mits meer efficiëntie hadden de Kemphanen de wedstrijd sneller kunnen beslissen. Gezien het aantal kansen toch een verdiende zege.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Zenn Ulenaers, Nathan Bonjean, Elian Van Bulck, Jannik Van Roosbroeck (74’ Gille De Bruyne), Redan El Madani, Yentl Van Genechten, Yannick Mols, Kyan Vaesen (80’ Yannis Henderix), Cédric Mateso (88’ Ruben Sierra Cappelletti), Fabio Pinto Da Mesquita (86’ Maxim Versteeven), Jeff Vandenbossche (NG), Robbe Huygelberghs (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 29/04 : KV Mechelen – KVC Westerlo : 20u00 :  Adres : Jeugdvelden KV Mechelen Terr.1 (Synth) – Liersesteenweg 206 – 2800 Mechelen : Tel : 015/21.20.20

 

Rik Wauters