Nieuws

Kemphanen onderuit op Union

9 april, 2019

Union - KVC Westerlo  : 1 - 0

De mooie reeks van 9 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag kende vandaag een spijtig einde. Een fel gemotiveerd en strijdlustig Union nam vandaag terecht de maat van een vrij inspiratieloos en mak spelend Westerlo. Het won verdiend met 1 – 0.

De Kemphanen kenden vandaag een totale off-day. De Union-boys begonnen met volle overgave aan de wedstrijd. Ze streden voor elke bal. De Kemphanen werden gedomineerd, waren te slap in de duels en slaagden er maar niet in voor enige dreiging te zorgen. Doelman Yannick Verbist werd op de proef gesteld via enkele afstandsschoten (20’ en 24’), maar reageerde klemvast. Toch moest hij zich gewonnen geven toen even later, Union, via een snelle uitbraak opnieuw kon aanleggen op doel. Ditmaal verdween de bal, binnenkant doelpaal, in doel. 1 – 0 (28’) Tot aan de rust slaagde Westerlo er niet in voor enig doelgevaar te zorgen. Ruststand 1 – 0. Gedurende de tweede speelhelft was Westerlo wel enkele keren dreigend en hadden onze jongens de wedstrijd een andere wending kunnen geven. De eerste grote kans kwam er via Yannick Mols, die mooi op weg naar doel werd gezet door Cédric Mateso. Yannick schoot de kans jammerlijk in de armen van de doelman. (51’) De tweede grote kans kwam er via een snelle rush over de linker flank van Fabio Pinto Da Mesquita. Zijn lage voorzet voor doel werd door de pas ingevallen Herman Youth jammerlijk naast geknald. (65’) In het slot van de wedstrijd bereikte Yannick Verbist met een verre uittrap Herman Youth die uiteindelijk zijn schot nog in corner afgeweerd zag. (85’) Westerlo claimde een terechte strafschop na een fout op Hermann binnen de grote backlijn, maar de scheidsrechter deed of zijn neus bloedde.(86’) De mee opgerukte Elian Van Bulck kopte nog een bal te zacht in de handen van de keeper. (87’) In het slot van de wedstrijd bracht de doelpaal nog redding voor Westerlo na een snelle counter van Union. (89’) Op basis van inzet, vechtlust en enthousiasme verdiende Union vandaag de zege. De Kemphanen staan terug met beide voetjes op de grond na een mooie reeks van ongeslagen wedstrijden.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu(gele kaart ) , Elian Van Bulck, Yannick Mols, Nathan Bonjean (80’ Ian Jennes), Lorenzo Noviello (45’ Thomas Janssens), Redan El Madani (60’ Herman Youth), Kyan Vaesen, Cédric Mateso, Fabio Pinto Da Mesquita, Robbe Huygelberghs (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 22/04 : KVC Westerlo – Beerschot-Wilrijk om 20u00 : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters