Nieuws

Beloften houden leider OHL in bedwang

2 april, 2019

OH Leuven - KVC Westerlo : 1 - 1

Onze beloften slaagden erin om leider OH Leuven op eigen veld in bedwang te houden. Het werd 1 – 1 na een fel betwiste wedstrijd.

OH Leuven zette meteen de toon. Met gretig spel werden de Kemphanen onder druk gezet. Toch was het Westerlo dat zorgde voor de eerste serieuze doelkans. Met een slim doorsteekpasje zonderde Cédric Mateso spits Kyan Vaesen voor doel af. Kyan besloot jammerlijk naast. (9’) Doelman Yannick Verbist moest voor het eerst aan de bak op corner van Leuven. Met de vuisten keerde hij het gevaar. (12’) Even later lachte het geluk KVC  toe toen een vrije trap van OHL de deklat raakte. (15’) Leuven bleef drukken en was vooral gevaarlijk via de flanken. Met regelmaat zorgden de voorzetten voor gevaar voor het westelse doel. De afwerking ontbrak echter. De Kemphanen speelden sterk gegroepeerd en loerden vanuit een goede organisatie op de tegenaanval. Door iets teveel balverlies bleef serieuze dreiging echter uit. Ruststand 0 – 0. Het was opnieuw Leuven dat het felst aan de tweede speelhelft begon. Een leuvense voorzet strandde op het dak van het westelse doel. (46’) Een snelle counter van Westerlo volgde hierop via Kyan Vaesen. Zijn voorzet voor doel bereikte de inlopende Cédric Mateso die snoeihard uithaalde maar zijn schot voor doel nog afgeblokt zag. (47’) Op assist van Cédric M. kwam de bal tot bij Fabio Pinto Da Mesquita die vanop links kon aanleggen. Met een enorme boogbal die hoog in het leuvense doel belandde verraste hij de leuvense goalie. 0 – 1(51’) Doelman Yannick wist zich opnieuw te onderscheiden met een prima redding door een bal in corner te duwen. (57’) Uiteindelijk lukte het OHL toch om de gelijkmaker te scoren. Een leuvense speler kreeg teveel vrijheid om aan te leggen, zag zijn schot in eerste instantie tegen de doelpaal belanden, maar werd in de rebound toch in doel gekopt. 1 – 1(71’) Het werd nog een spannend slotkwartier. Leuven drukte door, Westerlo zwoegde zich te pletter om het gelijkspel te vrijwaren . KVC kwam zelfs in de laatste minuten opnieuw beter in de match. De scheidsrechter liet 6 minuten overspelen. Het hielp OHL echter niet, de Kemphanen slaagden in hun opzet. Met fierheid kunnen onze beloften nu al terugblikken op een fraaie reeks van 8 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu, Elian Van Bulck, Redan El Madani(gele kaart )  (62’ Jannik Van Roosbroeck), Nathan Bonjean (70’ Daan Driesen), Yentl Van Genechten, Yannick Mols, Kyan Vaesen (75’ Maxim Versteeven), Cédric Mateso (80’ Ian Jennes), Fabio Pinto Da Mesquita(gele kaart ), Noah Pelic (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 08/04 : Union – KVC Westerlo : 20u00 : Adres : Cmp : Le Barca – Terr.3(Synthetisch) – Route De Lennik 1015 – 1070 Anderlecht Tel : 02/520.39.52

 

Rik Wauters