Nieuws

Kemphanen onderuit na strafschoppenreeks

29 maart, 2019

1/4 Finale Beker van België Cup-U-21  :   K.A.S.Eupen - KVC Westerlo : 1 - 1 (5 - 4 na strafschoppen)

Het heeft niet mogen zijn. Met opgeheven hoofd kunnen onze beloften hun bekeravontuur verlaten. In een spannende partij voetbal eindigde de wedstrijd op 1 – 1. Strafschoppen moesten een winnaar aanduiden. Hierin haalde Eupen het met 5 – 4.

Eupen, net terug uit Japan, waar zij een tornooi gingen winnen, nam resoluut de wedstrijd in handen. Met hoge druk vooruit maakten ze het Westerlo in de beginfase vrij moeilijk. Een voorzet voorlangs het westelse doel was een eerste serieuze verwittiging. Zenn Ulenaers kon even later zijn doelman, Yannick Verbist, bijspringen door een bal van de doellijn te ontzetten. (17’) Yannick Verbist onderscheidde zich met een schitterende redding op een afstandsschot van Eupen.(36’) Westerlo speelde vrij gedisciplineerd en probeerde met een verzorgde opbouw de snelle spitsen te bereiken. Kyan Vaesen, Fabio Pinto Da Mesquita en Cédric Mateso lagen op de loer en werkten zich te pletter. Het was uiteindelijk Kyan Vaesen die de openingstreffer kon scoren. De aanval begon over rechts, kwam voor doel, Fabio Pinto speelde in op Yentl Van Genechten die kon voorbrengen. Kyan Vaesen stond op de juiste plaats om de bal binnen te koppen. 0 – 1 . (40’) Ruststand 0 – 1. Gedurende de tweede speelhelft dreef Eupen de druk verder op. Het moet gezegd dat de scheidsrechter regelmatig in het nadeel van onze Kemphanen begon te fluiten. Westerlo kon nog enkele keren dreigen op stilstaande fases. Een vrije trap van Cédric Mateso zoefde net naast de kruising buiten (48’), een tweede vrije trap van Cédric werd voor doel nog afgeblokt. (62’) Eupen probeerde met afstandsschoten doelman Yannick te bedreigen, gelukkig stond het vizier niet al te goed gericht. De tijd begon te dringen voor Eupen. Uiteindelijk lukte het de panda’s toch om te scoren uit een stilstaande fase. Een vrije trap, mooi naast de muur getrapt, verdween in doel. Doelman Yannick kreeg de bal niet voldoende onder controle en werd geklopt. 1 – 1 (81’) Eupen kreeg nu  vleugels, het was alle hens aan dek bij Westerlo om de strafschoppen te halen, hetgeen ook lukte. Hierin trok Eupen spijtig genoeg aan het langste eind. Na een misser van Kyan en treffers van Kel Ofori Aidu, Beau Schodts, Maxim Versteeven en Nathan Bonjean, stond de stand op 4 – 4. Yannick Mols zag zijn goed genomen strafschop gestopt door een sterke Eupen-goalie, waardoor het bekeravontuur van Westerlo eindigde.  Een dikke proficiat aan het ganse team voor dit schitterend afgelegd parcours. Wij hebben ervan genoten.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Zenn Ulenaers(gele kaart ), Kel Ofori Aidu, Elian Van Bulck, Jannik Van Roosbroeck (79’ Beau Schodts), Nathan Bonjean, Yentl Van Genechten, Yannick Mols, Kyan Vaesen, Cédric Mateso, Fabio Pinto da Mesquita(gele kaart ) (70’ Maxim Versteeven), Robbe Huygelberghs (NG), Gille De Bruyne (NG), Daan Driesen (NG), Thomas Janssens (NG), Ruben Sierra Cappelletti (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 03/04 : OHL – KVC Westerlo : 20u00 Adres : Stadion Oud Heverlee : Terr.1 Synthetisch – Korbeekdamstraat 42 – 3050 Oud Heverlee : tel : 016/47.26.37

 

Rik Wauters