Nieuws

Nieuwe overwinning !

12 maart, 2019

Lommel - KVC Westerlo : 0 - 2

Onze beloften gaan op hun elan door. Op Lommel behaalden ze hun vijfde opeenvolgende overwinning. De wedstrijd eindigde op een 0 – 2 zege voor de Kemphanen. Hierdoor klimmen ze op naar de vierde plaats in de rangschikking.

Westerlo kwam vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een snelle vrije trap van Yannis Henderix verraste Lommel. Yannick Mols kon zich op links doorzetten en besloot hoog in het dak van het doel. 0 – 1 (4’) Na een vlotte combinatie besloot even later Yannis op de Lommelse doelman. (8’) Op vrije trap van Yannis H. zag Kyan Vaesen zijn kopbal voorlangs gaan. (14’) Een knal van Cédric Mateso zoefde nipt naast het doel buiten. (18’) Doelman Robbe Huygelberghs onderscheidde zich met een prima save op een afstandsschot van Lommel. (24’) Hij moest opnieuw aan de bak op een vrije trap  waarop hij klemvast reageerde. (42’) In de slot van de eerste speelhelft klom Kel Ofori Aidu, op corner van Yannis H, boven iedereen uit en kopte de bal nipt naast. (43’) Ruststand 0 – 1. Westerlo zorgde voor de eerste dreiging in de tweede speelhelft. Op aangeven van Cédric M. zag Yannick Mols zijn schot door de keeper gepakt. (49’) Yannis Henderix legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Met een prima geplaatste vrije trap omheen de muur wist hij de lommelse goalie te verschalken. 0 – 2 (59’). De score had nog hoger kunnen oplopen mits minder onzuiverheden bij de laatste pas, het nastreven van soms eigen succes en bij momenten te overhaast voetballen. De westelse defensie stond er opnieuw vandaag en gaf geen krimp. De jongens slaagden er opnieuw in om de nul op het bord te houden. Doelman Robbe moest nog éénmaal alles uit de kast halen op een vrije trap van Lommel. In 2 tijden kon hij de bal in corner weren. (62’). Lommel was niet meer bij machte om de aansluitingstreffer te scoren. Verdiende overwinning voor de Kemphanen.

Ploegopstelling :

Robbe Huygelberghs, Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu, Elian Van Bulck, Yannick Mols, Nathan Bonjean, Redan El Madani (84’ Yannick Van Roosbroeck), Yannis Henderix (88’ Gille De Bruyne), Kyan Vaesen, Cédric Mateso (74’ Ruben Sierra Cappelletti), Fabio Pinto Da Mesquita (78’ Jeff Vandenbossche), Noah Pelic (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 18/03 : KVC Westerlo – Roeselare : 20u00 : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters