Nieuws

Kemphanen kloppen leider KV Mechelen

26 februari, 2019

KVC Westerlo - KV Mechelen : 4 - 1

Onze Kemphanen bezorgden vandaag leider KV Mechelen een flinke kater. In een fel betwiste, maar sportieve wedstrijd, sleepten ze met 4 fraaie doelpunten, de overwinning uit de brand. De wedstrijd eindigde op een 4 – 1 zege.

Reeds bij aanvang stelde Kyan Vaesen de mechelse doelman op de proef met een afstandsschot. (1’) Mechelen eiste stilaan het meeste balbezit op, Westerlo speelde goed gegroepeerd en probeerde met een vlugge omschakeling eruit te komen. Deze tactiek loonde vrij snel. Op aangeven van Yannis Henderix kon Yentl Van Genechten op rechts zich doorzetten, haalde de achterlijn en trapte de perfecte voorzet. Een alerte Kyan Vaesen dook gepast voor doel op en prikte de bal mooi binnen. 1 – 0. (8’) Yannick Mols zag zijn kopbal, op voorzet van Yentl, door de doelman nog net in corner gedevieerd. (17’) Spijtig balverlies van Yannis H. lag aan de basis van de Mechelse gelijkmaker. Doelman Yannick Verbist zag het mechelse schot, binnenkant doelpaal in doel verdwijnen en had geen verhaal. 1 - 1 (35’) Ruststand 1 – 1. In de tweede speelhelft klom Westerlo opnieuw vrij snel op voorsprong. Een corner van Yannis H. werd voor doel fraai binnen gekopt door Elian Van Bulck. 2 – 1 (51’) KV Mechelen dreef de druk op en joeg de gelijkmaker na. De westerlo defensie gaf geen krimp, doelman Yannick V. bleef alert en werd zelden bedreigd. De Kemphanen loerden op de counter en kenden opnieuw succes in minuut 72. Yannis H. vond op links de pas ingevallen Fabio Pinto Da Mesquita die kon doorgaan tot tegen de achterlijn en dan de perfecte assist afleverde op Kyan Vaesen die zijn tweede van de avond kon scoren. 3 – 1 (72’) Wat een aanval, perfect volgens het boekje. Dit was de genadesteek voor Mechelen. Op aangeven van Fabio Pinto kon even later Yannis Henderix de kroon op het werk zetten. Met een heerlijk afstandsschot in de kruising verschalkte hij de doelman. 4 – 1. (83’) Mechelen reageerde nog via een voorzet die de doelpaal raakte (85’) en een schotje, vrij simpel door Yannick gepakt. (86’) Knappe zege voor de Kemphanen na een boeiende partij voetbal.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Kel Ofori Aidu, Nathan Bonjean (gele kaart ), Elian Van Bulck, Redan El Madani (87’ Maxim Versteeven), Alessio Alessandro, Yentl Van Genechten, Yannick Mols, Kyan Vaesen (75’ Jeff Vandenbossche), Yannis Henderix (87’Zenn Ulenaers), Cédric Mateso (72’ Fabio Pinto Da Mesquita), Noah Pelic (NG), Gille De Bruyne (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 04/03 : KVC Westerlo – Tubize : 20u00 : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters