Nieuws

Zuur gelijkspel

4 december, 2018

KVC Westerlo - Beerschot-Wilrijk : 4 - 4

In en doelpuntenrijke wedstrijd waarin KVC Westerlo tot 4 – 1 uitliep, lieten de Kemphanen na de klus te klaren. Het werd uiteindelijk nog 4 – 4 na een slappe tweede speelhelft van onze jongens.

De eerste speelhelft begon nochtans hoopgevend. Vrij snel klommen de Kemphanen op voorsprong. Een mooie collectieve aanval over Cédric Vangeel naar Yannick Mols werd uiteindelijk voor doel afgewerkt door Kyan Vaesen. 1 – 0 (9’) Een schot van Yannick Mols, op aangeven van Yentl Van Genechten, werd net voor doel nog afgeblokt. (16’) Yannis Henderix scoorde even later op vrijschop. Met een perfecte trap schoot hij de bal heerlijk over de muur in de kruising binnen. 2 – 0 (28’) Nummer drie volgde onmiddellijk hierop. Yannis H zette de corner. De bal kwam perfect in de loop van Kyan Vaesen die de bal in één tijd op de slof nam. De Beerschot-keeper was kansloos. 3 – 0 (30’) Een poging van Nathan Bonjean werd door de keeper gepakt. Het eerste schot van Beerschot op doel ging rakelings naast. (39’) Ruststand 3 – 0 na een sterke partij van Westerlo. De tweede speelhelft kende een volledig ander verloop. Beerschot kwam meer gedreven uit de kleedkamer en eiste nu het veldoverwicht op. Stilaan verloor Westerlo de greep op de wedstrijd. Vrij snel kwam Beerschot tot scoren na een aanval over links. 3 – 1 (49’) Het antwoord van Westerlo volgde via een rake kopbal van Kel Ofori Aidu op vrije trap van Yentl. 4 – 1 (53’) Balverlies van Westerlo was de aanleiding voor de 4 – 2. (55’) Beerschot dreef de druk verder op, was steviger in de duels, soms tot op het randje. De scheidsrechter kneep regelmatig de ogen dicht en hield terechte gele kaarten op zak. Beerschot kwam terug tot 4 – 3 na een mooie kopbalgoal die volgde op een diepe voorzet. (59’) Westerlo kwam niet meer tot combineren, teveel duels gingen verloren. Sporadisch kwamen de Kemphanen nog tot enkele kansen. Een schot van Cédric Vangeel, op aangeven van Yannick Mols, werd gemakkelijk gepakt door de Beerschot-keeper. Yannick Mols zag zijn mooi geplaatste bal, na een sterke individuele actie, nipt naast het doel verdwijnen. (75’) Beerschot dreigde met een schot net over doel. (89’). In de extratijd gebeurde wat iedereen vreesde. Een mistasten centraal in de westelse defensie bracht een speler van Beerschot alleen voor doel die niet aarzelde en de 4 – 4 op het bord schoot. (94’) De laatste westelse kans, een loeier van Fabio Pinto Da Mesquita, strandde op de voeten van de Beerschot-goalie, waarna de scheidsrechter de wedstrijd affloot. (95’) Diepe ontgoocheling bij de Kemphanen die een riante voorsprong  lieten ontglippen in de absolute slotfase.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Yentl Van Genechten, Simon Bammens, Vincent Molderez, Kel Ofori Aidu, Nathan Bonjean, Yannick Mols (89’ Gille De Bruyne), Cédric Vangeel, Kyan Vaesen (65’ Jeff Vandenbossche), Yannis Henderix (73’ Beau Schodts), Cédric Mateso (45’ Fabio Pinto Da Mesquita), Noah Pelic (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 10/12 om 20u00 : KV Mechelen – KVC Westerlo : Adres : Jeugdvelden KV Mechelen : Terr.1(Synth) – Liersesteenweg 206 – 2800 Mechelen : Tel : 015/21.20.20

 

Rik Wauters