Nieuws

Jong Beloftenteam wint met forfaitscore

27 november, 2018

Union - KVC Westerlo : 0 - 5

Westerlo startte vandaag met een piepjong beloftenelftal. De gemiddelde leeftijd bedroeg 17,5 jaar. Na een eerste speelhelft die bol stond van de gemiste kansen, konden onze Kemphanen in de tweede speelhelft toch het verschil maken. Het werd uiteindelijk nog een forfaitscore 0 – 5.

De wedstrijd had reeds na 10 minuten gespeeld kunnen zijn. Pogingen van Kyan Vaesen, op aangeven van Beau Schodts,(1’) een schot van Cédric Mateso (3’), een schot van Kyan (5’), en Daan Driesen, die tot 2x toe op de keeper besloot (8’) gingen er niet in. Koelbloedigheid en efficiëntie ontbrak. Union stak voor het eerst de neus aan het venster via een vrije trap die rakelings naast het doel van doelman Noah Pelic zoefde. (18’) De westelse kansen bleven komen. Kyan miste opnieuw de juiste richting op aangeven van Cédric M (23’). Yannis Henderix zag, op aangeven van Kyan, zijn schot met de voet gered door de keeper(27’). Een vrije trap van Daan  ging nipt over. (28’) Het verlossende eerste doelpunt kwam er eindelijk via Kyan Vaesen, die op aangeven van Cédric M, op snelheid kon doorgaan en scoren. 0 – 1 (32’) Yannis mikte nog een kans net naast (33’) en de Union keeper was attent op een schot van Kyan. (34’) Het enige schot van Union tussen de palen werd gemakkelijk door Noah Pelic gepakt. (44’). Ruststand 0 – 1. Het eerste doelgevaar in de tweede speelhelft was voor Union. Doelman Noah reageerde gevat en keerde het gevaar in corner.(50’) De pas ingevallen Maxim Versteeven zag, op aangeven van Jannik Van Roosbroeck, zijn eerste poging door de keeper in corner gered. (66’) Bij zijn tweede poging, nu op aangeven van Kyan, stond de keeper opnieuw in de weg. (75’) In het slotkwartier vielen uiteindelijk de doelpunten. Op corner van Yannis Henderix kopte Vincent Molderez de bal krachtig binnen. 0 – 2 (77’) Opnieuw, maar nu op vrije trap van Yannis, ter hoogte van de cornervlag, stond Gille De Bruyne op de juiste plaats om de bal binnen te trappen. 0 – 3. (78’) Na een snelle inworp van Kyan op Maxim was Maxim iedereen te vlug af en knalde hij vanuit een scherpe hoek de bal snoeihard voorbij een hopeloos grabbelende doelman binnen. 0 – 4 (84’) De forfaitscore volgde even later. De pre-assist kwam van doelman Noah. Met een lange bal naar voor verraste hij de Union defensie. Via een Union verdediger kwam de bal tot bij Maxim die doorliep en foutief gestuit werd door de doelman. Fabio Pinto Da Mesquita zette  de strafschop feilloos om en bracht de eindscore op 0 – 5 (87’)

Ploegostelling :

Noah Pelic, Vincent Molderez, Gille De Bruyne, Kel Ofori Aidu (60’ Lorenzo Noviello), Jannik Van Roosbroeck, Beau Schodts (70’ Thomas Janssens), Fabio Pinto Da Mesquita(gele kaart ), Yannis Henderix, Kyan Vaesen, Daan Driesen (77’ Ruben Sierra Cappelletti(gele kaart )), Cédric Mateso (60’ Maxim Versteeven), Zenn Ulenaers (NG), Zairo Swerten (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 3/12 : KVC Westerlo – Beerschot-Wilrijk om 20u00 : Kunstgrasveld.

 

Rik Wauters