Nieuws

Westerlo verdiende meer !

16 oktober, 2018

Beker CupU21 : KVC Westerlo - KV Mechelen : 0 - 1

De bekerwedstrijd CupU21 tussen KVC Westerlo en KV Mechelen eindigde op een nipte 0 – 1 overwinning voor KV Mechelen. Beide ploegen (de twee eersten van iedere reeks gaan automatisch door naar de volgende ronde) gaan verder in deze bekercompetitie. De loting vindt kortelings plaats.

Vandaag zat er voor de Kemphanen meer in. De kansen werden echter niet afgewerkt. Mechelen begon het gretigst aan de wedstrijd. Bij de Kemphanen verliep de beginfase moeizaam en de opbouw te traag. Geleidelijk aan knokten ze zich  beter in de match en volgden de kansen. Kel Ofori Aidu kon als eerste de Mechelse doelman bedreigen met een kopbal, op vrije trap van Cédric Vangeel. (13’) Yannis Henderix zag, na een mooie actie met Cédric Mateso, zijn schot nog net gekraakt. (17’) Op aangeven van Cédric M werd een pegel van Redan El Madani met veel moeite door de keeper in corner geduwd. (21’) Cédric M besloot nadien nipt naast, op aangeven van Yannick Mols. (24’) Op assist van Kyan Vaesen werd een schot van Redan in corner gedevieerd. (29’) De eerste kans voor KV Mechelen was meteen bingo. Op rechts kon een speler zich te gemakkelijk doorzetten tot tegen de achterlijn, de bal simpel terugleggen tot bij een vrijstaande medemaat die kon aanleggen. Via binnenkant paal verdween de bal in doel. 0 – 1 (30’) Van efficiëntie gesproken. Ruststand 0 – 1. De tweede speelhelft kende ongeveer hetzelfde verloop. Westerlo creëerde de beste kansen maar in de zone van de waarheid vergat het zichzelf te belonen. Een loeier van Kyan Vaesen, op aangeven van Cédric M, werd door de keeper gepakt. (47’) Een knappe persoonlijke actie van een sterk spelende Yannick Mols, die zich doorheen de Mechelse defensie dribbelde, strandde op de keeper. (58’) Een afstandsschot van KV Mechelen werd door doelman Yannick Verbist in twee tijden gestopt. (60’) Even later moest Yannick met de voet redding brengen. (66’) Een kopbal van Kyan Vaesen, op aangeven van Yentl van Genechten, verdiende een beter lot. (67’) Yannick kon met een prima reflex een voorzet van Mechelen onschadelijk maken. (82’) Westerlo bleef drukken en zette nu alles op alles. KV Mechelen kroop terug en begon tijd te winnen. Een speler van hen werd nog uitgesloten wegens spelbederf. De Kemphanen slaagden er niet in om de gelijkmaker te scoren. Op basis van het aantal kansen had de uitslag van deze wedstrijd er gans anders kunnen uitzien. Het zijn echter de doelpunten die tellen en hierin was Westerlo duidelijk minder efficiënt vandaag.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Vincent Molderez, Nathan Bonjean, Kel Ofori Aidu, Yannick Mols, Cédric Vangeel (70’ Maxim Versteeven), Yentl Van Genechten (70’ Fabio Pinto da Mesquita), Yannis Henderix (84’ Beau Schodts), Kyan Vaesen (84’ Bright Bonney), Redan El Madani, Cédric Mateso, Robbe Huygelberghs (NG), Gille De Bruyne (NG)

Volgende Wedstrijd : Ma 22/10 : KVC Westerlo – Tubize : om 20u00 : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters