Nieuws

Nipte Nederlaag

9 oktober, 2018

KVC Westerlo - KV Mechelen : 0 - 1

Na een zeer matige wedstrijd moesten de Kemphanen vandaag hun meerdere erkennen in KV Mechelen. De wedstrijd eindigde op een 0 – 1 nederlaag.

Het was Westerlo dat voor de eerste dreiging kon zorgen. Guillaume De Schrijver besloot, op aangeven van Sava Petrov, nipt naast. (5’) Bij de eerste Mechelse dreiging hadden onze Kemphanen het geluk aan hun zijde. Een voorzet voor doel belandde uiteindelijk tegen de doelpaal. (13’). Het mooie combinatievoetbal was vandaag ver te zoeken. Westerlo liet zich te vaak betrappen op slordigheden bij de opbouw waardoor de doelrijpe kansen op één hand te tellen waren. Een schot van Sava werd door de keeper gestopt.(31’). Een aanval opgezet via Yentl Van Genechten tot bij Stephen Buyl die kon voorbrengen, werd door Sava naast gekopt. Ruststand 0 – 0. De tweede speelhelft bracht weinig beterschap. KV Mechelen kwam vrij snel op voorsprong. Een counter over links werd succesvol afgerond met een schot, mooi in de verste hoek van het doel Van Kristof Van Hout. 0 – 1 (48’) Beide ploegen speelden kort op de bal. Fraaie combinaties bleven uit, teveel lange ballen werden gehanteerd en gingen vaak de mist in. De kans op de gelijkmaker, werd jammerlijk gemist door Stephen Buyl, na een vrije trap van Guillaume De Schrijver. Hij besloot naast het doel. (51’) Guillaume, alleen op weg naar doel gezet met een gemeten dieptepass van Christophe Janssens, miste de tweede grote kans. De keeper kon zijn schot nog keren. (65’) Mechelen werd geleidelijk aan de beter voetballende ploeg. Ze kwamen opnieuw tot scoren na een snelle counter over rechts. Gelukkig had de grensrechter buitenspel gezien en werd het doelpunt afgekeurd. (75’) Kristof Van Hout moest nog éénmaal attent reageren op een vrije trap van Mechelen. (80’). In de absolute slotfase werd Nader Ghandri mee in de vuurlinie gestuurd. Verder dan een kopbal, gepakt door de doelman, kwam Nader niet. (86’) Westerlo slaagde er niet meer in om een gelijkspel uit de brand te slepen.

Ploegopstelling :

Kristof Van Hout, Yannick Mols(gele kaart ), Stephen Buyl (82’ Kyan Vaesen), Nathan Bonjean (45’ Redan El Madani), Yentl Van Genechten, Christophe Janssens, Fabien Antunes, Simon Bammens (62’ Kel Ofori Aidu), Nader Ghandri, Guillaume De Schrijver, Sava Petrov (72’ Cédric Mateso), Yannis Henderix (NG), Vincent Molderez (NG), Noah Pelic (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 15/10 : Beker Cup21 : KVC Westerlo – KV Mechelen om 20u00 : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters