Nieuws

Knappe Overwinning !

4 september, 2018

KSV Roeselare - KVC Westerlo : 1 - 3

Het werd een boeiend kijstuk op Schiervelde. Onze Kemphanen volgden het voorbeeld van de A-ploeg en gingen  eveneens met 1 - 3 cijfers winnen op Roeselare.

Westerlo nam resoluut de wedstrijd  van bij de aanvang in handen. Reeds na 1 minuut spelen stelde Yentl Van Genechten de Roeselare goalie op de proef. Een schot van Sava Petrov, op aangeven van Christophe Janssens, werd nog afgeweerd in corner. (8’) Op deze corner kende Roeselare geluk. Een eigen speler kopte de bal tegen de deklat. (9’) Sava kende meer succes bij zijn tweede poging. Na een mooie actie tussen Cédric Vangeel en Sava, rondde hij nu beheerst af. 0 – 1 (14’) Even later was Sava opnieuw bij de pinken om een voorzet van Yentl, na een vrije trap van Cédric, in doel te verlengen. 0 – 2 (21’) Roeselare kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Terbeche Fethi was de kwelduivel voor Westerlo op de linker flank. Met zijn pijlsnelle uitbraken zaaide hij paniek in de westelse defensie. Een snelle counter van Roeselare werd in eerste instantie gepareerd door doelman Yannick Verbist. De bal geraakte echter niet uit de westelse grote backlijn. Een goed leidende scheidsrechter floot voor strafschop, na een foutieve ingreep van Yentl. (25’) Yannick was de rots in de branding en stopte de strafschop. Roeselare bleef dreigen en slaagde erin om even later toch te scoren na een knap uitgevoerde en pijlsnelle tegenaanval.      1 – 2 (31’) Westerlo kromde opnieuw de rug in het slot van de eerste speelhelft. Een kopbal van Kel Ofori Aidu, op voorzet van Christophe belandde net naast het doel. (43’) Cédric Vangeel kon, na mooi samenspel met Sava, vanop afstand, de keeper te grazen nemen. 1 – 3. Ruststand : 1 – 3 Gedurende de tweede speelhelft was het opnieuw Westerlo dat het beste voetbal op de mat bracht. Door een tactische ingreep van de coaches werd de gevaarlijke linkse flank van Roeselare schaakmat gezet. Pogingen van Yannis Henderix, op aangeven van Yentl (47’), een kopbal van Cédric Mateso op aangeven Van Christophe (48’), Sava op aangeven van Yannis (54’) en een kopbal van Christophe op aangeven van Yentl (56’), verdienden allemaal meer. Mits wat meer efficiëntie had de score hoger kunnen oplopen. De westelse defensie hield het hoofd koel. Kel, Vincent Molderez en Jannik Van Roosbroeck speelden een goede partij. Christophe nam de Roeselare goalie nog eens onder vuur, op aangeven van Sava. Met veel moeite kon de keeper het schot keren. (76’) De ingevallen Jeff Vandenbossche kreeg, in het slot van de wedstrijd, nog een mooie kans, op aangeven van Yentl. Zijn schot verdween hoog over doel. (88’) In blessuretijd moest doelman Yannick nog vol aan de bak met twee prima tussenkomsten om Roeselare het scoren te beletten. (92’). Het bleef bij een 1 – 3 eindstand. Knappe en verdiende overwinning  na een boeiende partij voetbal.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Kel Ofori Aidu, Vincent Molderez, Jannik Van Roosbroeck, Christophe Janssens, Nathan Bonjean (78’ Redan El Madani), Yentl Van Genechten, Cédric Vangeel(gele kaart ), Sava Petrov (83’ Jeff Vandenbossche), Yannis Henderix (78’ Thomas Janssens), Cédric Mateso (69’ Kyan Vaesen), Zairo Swerten (NG), Fabio Pinto Da Mesquita (NG), Yannick Mols (NG)

 Volgende wedstrijd : Ma 10/09 : Beker U-21 : KVC Westerlo – Thes Sport : 20.00 :Kunstgrasveld

 

Rik Wauters