Nieuws

Net Niet !

28 augustus, 2018

KVC Westerlo - Lommel : 0 - 1

Niettegenstaande het grote overwicht en de vele doelkansen, ging Lommel, op een diefje, aan de haal met de zege. Het werd 0 – 1 na een boeiende wedstrijd.

Van bij de aanvang greep Westerlo Lommel naar de keel. Een kopbal van Kyan Vaesen, op aangeven van Yannick Mols, raakte de doelpaal. (2’) Op corner van Yannis Henderix kopt Kel Ofori Aidu de bal nipt voorlangs. (4’) Op een voorzet van Yannis komt Jeff Vandenbossche net een voetje tekort om de bal in doel te glijden. (14’) Redan El Madani kreeg even later een kans op aangeven van Yannick. Hij besloot naast. (21’) Op voorzet van Redan kopt Jeff een kans, te zwak, in de handen van de lommelse keeper. (22’) Op aangeven van Jeff ziet Redan zijn volgende poging nipt naast gaan.(34’) In de slotfase van de eerste speelhelft haalt de lommelse goalie nog een kopbal van Kyan uit zijn doel. (43’). Westerlo verdiende het verlossende doelpunt maar het was telkens NET NIET. Doelman Yannick Verbist keek toe en kende een rustige eerste speelhelft. Ruststand 0 – 0.Lommel begon vinniger aan de tweede speelhelft. Bij een snel genomen vrije trap was er eventjes concentratieverlies in de westelse defensie en dit werd koelbloedig afgestraft. 0 – 1 (50’) De Kemphanen kenden even later geluk toen een lommelse uitbraak tegen de doelpaal strandde. (54’) Westerlo knokte zich opnieuw in de wedstrijd en dreef de druk op. Een sterke lommelse doelman was opnieuw paraat op een mooie actie tussen Cédric Mateso en Fabio Pinto Da Mesquita. Fabio’s voorzet werd door Kyan op de slof genomen. De keeper wist met veel moeite de bal nog in corner te duwen. (60’) Redan zag opnieuw een mogelijkheid naast gaan op aangeven van Cédric. (62’) Een poging van Redan, op aangeven van Yannick, werd nu met een sublieme save door de keeper uit de kruising gekeerd. (63’) Dit verdiende beter. Doelman Yannick moest nog éénmaal vol aan de bak op een counter van Lommel. Met stijl kon hij een moeilijke bal in corner duwen. (64’) Op aangeven van de ingevallen Maxim Versteeven zag Kyan zijn schot opnieuw gered door de keeper. (80’). Om moedeloos van te worden. Onze jongens slaagden er, ondanks de goede wil en bij momenten mooie voetballende combinaties, niet in om de zo verdiende gelijkmaker te scoren. Gebrek aan efficiëntie en een sterke lommelse doelman hebben vandaag Westerlo de das omgedaan. Toch een dikke proficiat aan het ganse team voor het geleverde spel en de inzet.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Redan El Madani (71’ Thomas Janssens), Jeff Vandenbossche (54’ Fabio Pinto Da Mesquita), Zenn Ulenaers, Vincent Molderez, Kel Ofori Aidu, Yannick Mols, Nathan Bonjean, Cédric Mateso, Yannis Henderix (76’ Beau Schodts), Kyan Vaesen(gele kaart ) (85’ Maxim Versteeven), Gille De Bruyne (NG), Noah Pelic (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 03/09 : KSV Roeselare – KV Westerlo om 20.00 : Adres : KSV Roeselare Terr.4 – Diksmuidesteenweg 374, Schiervelde – 8800 Roeselare : Tel : 051/22.99.22

 

Rik Wauters