Nieuws

Verdiend gelijkspel

10 april, 2018

Cercle Brugge - KVC Westerlo : 1 - 1

Negende opeenvolgende wedstrijd ongeslagen. Onze beloften volgen het voorbeeld van het A-elftal. Op Cercle Brugge werd een verdiend gelijkspel behaald. De wedstrijd eindigde op 1 – 1.

 

KVC Westerlo eiste het wedstrijdbegin voor zich op. Cédric Mateso schoot op aangeven van Cédric Vangeel een eerste mogelijkheid juist over doel. (5’) Met zijn dijbeen zag Brian Baerts, op corner, zijn doelpoging juist voor de doellijn nog ontzet. (6’) Op aangeven van Yentl Van Genechten kon Nesta Vallez een bal voor doel brengen. Cédric Vg kon bij de bal en besloot nipt naast.(11’). Cédric was duidelijk één van de gevaarlijkste aanvallers vandaag. Zijn lobje over de ver uit zijn doel staande keeper verdiende een beter lot. Uiteindelijk wist de doelman de bal toch nog in corner te duwen. (24’) Op corner van Nesta kopte Brian zijn tweede kans over doel.(25’) Diezelfde Brian was even later de reddende engel door een bal vanop de doellijn te ontzetten, na een foutje in de westelse defensie. (28’) Yannich Verbist liet zich opmerken door een prima redding met de voet na een goed uitgespeelde corner van Brugge. (39’) Ruststand 0 – 0. Gedurende de tweede speelhelft steeg het tempo verder in de wedstrijd. Beide ploegen gingen voluit voor de overwinning. Het was KVC dat opnieuw voor de eerste dreiging kon zorgen. Yentl kon op rechts in snelheid de flank aflopen en bereikte voor doel Cédric M. Cédric’s schot werd door de doelman gestopt. In de rebound kon Cédric Vg de bal op doel koppen. Opnieuw kende hij pech en werd de bal vanop de doellijn ontzet door een Cercle speler. (53’) Even later werd een foutje van Andy Lokando, binnen de grote backlijn,  bestraft met een strafschop. DoelmanYannick toverde een schitterende redding uit zijn mouw en stopte de strafschop. (56’) Cercle Brugge kwam op voorsprong dank zij een blunderende grensrechter, die een duidelijk buitenspel liet doorgaan. Brugge liet de kans niet liggen en scoorde. 1 – 0 (68’) De Brugse vreugde was echter van korte duur. Een flitsende Yentl ging op rechts iedereen voorbij en leverde dan de perfecte voorzet op doel af. Met een ware buffelstoot kon de goed gevolgde Cédric VG de verdiende gelijkmaker binnen koppen. 1 – 1  (72’). De wedstrijd bleef boeiend tot op het einde. Een zwak leidende scheidsrechter deed zijn duit in het zakje en liet zich opmerken door maar liefst 8 gele kaarten uit te delen in deze boeiende partij. Geen van beide teams slaagde er nog in om tot scoren te komen waardoor de partij op een billijk gelijkspel eindigde.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Kel Ofori Aidu (gele kaart ) (78’ Bright Bonney), Toon Raemaekers( gele kaart), Brian Baerts(gele kaart ), Elian Van Bulck(gele kaart ) , Yentl Van Genechten, Simon Reykers, Cédric Mateso (81’ Redan El Madani), Nesta Vallez (66’ Vic Theys), Cédric Vangeel, Andy Lokando(gele kaart ) (78’ Yannis Henderix), Pieter Caubergh (NG)

Volgende wedstrijd :   Ma 23/04 : KVC Westerlo – K.Lierse SK : 20.00 : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters