Nieuws

Kemphanen trefzeker !

27 februari, 2018

KVC Westerlo - Beerschot-Wilrijk : 4 - 2

De supporters konden zich vandaag, niettegenstaande de uitzonderlijke koude temperaturen, opwarmen aan een best leuke partij voetbal, gekruid met veel doelpunten. Westerlo was het best bij schot en won verdiend. Het werd 4 – 2.

 

De wedstrijd begon veelbelovend. Onmiddellijk dwongen beide ploegen kansen af. Een schot van Cédric Mateso werd door de doelman met de voet gekeerd (1’). De daaropvolgende aanval van Beerschot eindigde met een gevaarlijk schot voorlangs het westelse doel.(2’) Een op de loer liggende Arne Bens kon een bal recupereren, doorgaan en scoren. 1 – 0 (8’) Even later kenden de Kemphanen opnieuw succes. Een voorzet van Cédric M werd door een goed gevolgde Yentl Van Genechten in doel verlengd. 2 – 0 (12’) Een doorbraak over rechts van Yentl werd door de Beerschot-goalie  met veel moeite in corner geduwd. (14’) Brian Baerts kopte een corner van Nesta Vallez in de handen van de keeper. (15’) Een poging van Nesta ging maar nipt over doel. (19’) Een enorme mogelijkheid, op aangeven van Arne, werd door Cédric M nipt naast de paal buiten getrapt. (23’) Na een doorbraak over rechts van Yentl belandde de bal uiteindelijk bij Nesta. Zijn voorzet werd door Arne Bens via  binnenkant paal in doel getrapt. 3 – 0 (23’) Westerlo zat op rozen, dachten wij. Beerschot sloeg echter terug. Balverlies op het middenveld werd de aanleiding van de 3 – 1. (29’) Een aangeschoten bal tegen de arm van Toon Raemaekers werd bestraft met een strafschop. Beerschot liet de kans niet liggen. Het werd  3 – 2. (42’)  Ruststand 3 -  2. Gedurende de tweede speelhelft daalde het wedstrijdniveau. Misschien zaten de extreem barre wintertemperaturen  er voor  iets tussen. Westerlo kende een moeilijke 30 minuten. De Kemphanen speelden zenuwachtiger en waren bij momenten heel onnauwkeurig in de passing. Beerschot joeg de gelijkmaker na. Op  corner moest onze doelman Pieter Cauberghs, volop aan de bak. (69’) Even later moest hij opnieuw de meubelen redden met een gepaste tussenkomst. (71’) Westerlo slaagde er nog sporadisch in om voor dreiging te zorgen. In het slot van de  wedstrijd kwamen de Kemphanen opnieuw beter voor de dag.  Een schot van Yentl ging nipt naast. (72’) Een mooie combinatie tussen Cédric M en de pas ingevallen Bright Bonney werd door Cédric nipt over doel getrapt. (79’) De scheidsrechter weigerde Westerlo een strafschop na een fout op Bright. (80’) Een schot van Bright strandde op de keeper. (81’) Uiteindelijk werd het toch nog 4 – 2. Op voorzet van Toon Raemaekers kon de goedgevolgde Brian Baerts de bal mooi in doel koppen.(85). Mits wat meer koelbloedigheid en efficiëntie had de wedstrijd aan de rust al gespeeld kunnen zijn. 

Ploegopstelling :

Pieter Cauberghs, Toon Raemaekers(gele kaart ), Brian Baerts, Tibeau Auwers (75’ Elian Van Bulck), Yentl Van Genechten, Cédric Mateso (84’ Arne Peeters), Nesta Vallez (67’ Simon Reykers), Arne Bens (75’ Bright Bonney), Cedric Vangeel, Jeroen Goor, Andy Lokando, Redan El Madani (NG), Vincent Molderez (NG), Arne Coosemans (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 05/03 : KVC Westerlo – OHL : 20.00 u : Kunstgrasveld

 

Rik Wauters