Nieuws

Onterechte uitschakeling

14 november, 2017

 

KVC Westerlo - R.C.S.Charleroi : 0 - 1

In de 8-ste finales van de Beker van België CupU21 ging KVC Westerlo onterecht onderuit met het kleinste verschil. 0 – 1. Op basis van een sterke tweede speelhelft verdienden de Kemphanen meer.

 

Reeds vroeg in de eerste speelhelft kwam Charleroi op voorsprong. Met een te simpel doorsteekballetje liet de Westelse defensie zich in de luren leggen.  De bal werd in eerste instantie nog door doelman Yannick Verbist gekeerd  maar in de rebound binnengetikt. 0 – 1. (9’) Het duurde een hele tijd vooraleer Westerlo van deze opdoffer bekwam. De eerste Westelse dreiging kwam er via een schot van Gildo Fernandes Da Cunha, nipt naast, op aangeven van Jeff Vandenbossche. (29’) Even later werd een voorzet van Gildo door Cédric Vangeel mooi terug gekopt tot bij Arne Bens die, voor doel, de bal jammerlijk over kopt. (36’) Charleroi kwam nog dichtbij de 0 – 2 via een vrije trap, die uiteindelijk nipt naast het doel werd gekopt. (42’)     Ruststand 0 – 1. Gedurende de tweede speelhelft was Westerlo de meest dominante ploeg. Er werd gestreden voor iedere bal. De duels waren pittig, soms tot op het randje. Charleroi voelde nattigheid en begon het spel te remmen. Een mooie combinatie Toon Raemaekers naar Gildo bereikte de mee op gerukte Redan El Madani die snoeihard over doel besloot. (60’) Onmiddellijk hierop kon Jeff in snelheid op doel afgaan. Zijn schot ging rakelings naast de paal buiten. (61’) Een knal van Gildo werd door de keeper gestopt.(63’) Een corner van Cedric werd voor doel door Gildo over gekopt. (73’) Een poging van de ingevallen Gillian Vaesen, na een mooie actie van Gildo en Nesta Vallez, verdiende een beter lot. (80’) De Westelse druk bleef aanhouden. Gildo zag opnieuw een schot gepakt door de doelman.(86’) Hoe de Kemphanen de gelijkmaker ook najoegen, het wilde maar niet lukken. In de extra speeltijd versloeg een Charleroi-speler bijna zij eigen doelman. Gelukkig voor hem vloog de afgeweerde bal naast het doel buiten.(91’) In de slotminuut, miste Charleroi, op counter, nog DE kans om tot 0 -2 uit te lopen, hetgeen absoluut niet verdiend zou zijn geweest. Zure nederlaag voor onze Kemphanen die, gezien het wedstrijdverloop, wel verdienden om een ronde verder te gaan in deze bekercompetitie.

 Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Arne Peeters (72’ Brian Baerts), Toon Raemaekers, Tibeau Auwers, Simon Reykers, Redan El Madani (72’ Cédric Mateso), Gildo Fernandes Da Cunha, Arne Bens (77’ Gillian Vaesen), Jeff Vandenbossche (68’Nesta Vallez), Cedric Vangeel, Jeroen Goor, Pieter Caubergh (NG), Yannis Henderix (NG), Elian Van Bulck (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 20/11 : 20.00 : KVC Westerlo - Union

 

Rik Wauters