Nieuws

Deugddoende overwinning

3 oktober, 2017

K.Lierse SK - KVC Westerlo : 1 - 2

Na een spannende wedstrijd kon een efficienter Westerlo de partij zegevierend afsluiten.

Het waren de Pallieters die het vinnigst aan de wedstrijd begonnen. Westerlo daarentegen werkte zijn eerste aanvallen aan 100 % af. Van efficiëntie gesproken vandaag. Simon Reykers recupereerde een bal op het middenveld, speelde snel in op Jeff Vandenbossche die op zijn beurt Nesta Vallez bediende. Nesta ging zijn kans en schoot de bal heerlijk in doel. 0 – 1 (7’) Enkele minuten later was het opnieuw prijs. Yentl Van Genechten, doorgebroken op de rechterflank, kon de bal prima terugleggen op de vrijstaande Simon, die snoeihard in doel besloot. 0 – 2 (11’) Het vinnig gestart Lierse moest even bekomen van deze opdoffer, Westerlo begon nu beter te combineren. Arne Bens zag zijn kopbal op voorzet van Jeff nipt naast het doel gaan.(21’) Onze doelman, Yannick Verbist, was paraat op de eerste Lierse dreiging. Met de voet kon hij een schot van dichtbij keren. (30’). Ruststand 0 – 2

De tweede speelhelft startte veelbelovend voor Westerlo. Andy Lokando zag zijn kopbal, na corner gezet door Simon, tegen de deklat terechtkomen.(50’) Lierse dreef de druk op en zag zijn inspanningen beloond. De aansluitingstreffer kwam er na een sterke persoonlijke actie, keurig afgerond. 1 - 2 (64’) Westerlo kroop achteruit, combineren lukte nog moeizaam, de precisie verdween uit het spel. Yannick was bij de pinken op een vrije trap van Lierse. (73’)  Toch slaagde Westerlo er nog in om een tweetal keren gevaarlijk uit te breken. Arne Bens zag zijn schot door de keeper gered in corner.(79’) Even later kopte de pas ingevallen Gildo Fernandes Da Cunha, op corner van Simon, de bal tegen de deklat, (81’) In de slotfase was het nog alle hens aan dek bij Westerlo, maar de verdediging hield stand.

Deugddoende overwinning voor Westerlo na een leuke spannende partij voetbal.


Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Yentl Van Genechten, Arne Peeters, Toon Raemaekers, Tibeau Auwers, Kel Ofori Aidu (45’ Redan El Madani), Simon Reykers (87’ Vincent Molderez), Jeff Vandenbossche (77’ Gildo Fernandes Da Cunha), Arne Bens (87’ Elian Van Bulck), Nesta Vallez, Andy Lokando, Jeff Vandepaer (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 09/10 :  19.30 R.Antwerp – KVC Westerlo : Beker U21 Pro League

Adres : Rochus Deurne Terr.1 – Boterlaarbaan 150 – 2100 Deurne – Tel : 03/321.06.19


 

Rik Wauters