Nieuws

Spannend slotoffensief beloond

9 mei, 2017

KVC Westerlo - Waasland Beveren : 3 - 2

In een boeiende wedstrijd  wisten onze Kemphanen in het slot van de wedstrijd de zege te bemachtigen.

Waasland Beveren, met 8 A-kernspelers op het veld, wilden in hun laatste competitiematch, de volle buit op Westerlo. Gedurende de eerste speelhelft eisten ze ook iets meer balbezit op. Tot uitgespeelde doelkansen kwamen ze echter niet. Het was daarentegen Westerlo dat in de beginfase enkele corners kon afdwingen. Eén hiervan, gezet door Cedric Vangeel, werd door Gillian Vaesen nipt over gekopt. (6’) In minuut 36 zette Cedric, met een mooie dieptepas, Matthias Jansen op weg naar doel. Matthias zag zijn schot in eerste instantie gestopt door de doelman maar in de rebound kon een goed gevolgde Ivan Paulino Rosario, de bal in doel verlengen. 1 – 0. Vlak voor affluiten van de eerste speelhelft kopte Gillian zijn tweede kans, uit een vrije trap van Cedric,  rakelings over doel. (41’) Ruststand 1 – 0.

Gedurende de tweede speelhelft barste de wedstrijd volledig open. Waasland Beveren ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het opnieuw Westerlo dat voor de eerste dreiging zorgde. Op aangeven van Matthias besloot Andy Lokando te zwak in de handen van de keeper.(63’)          De counter van Waasland Beveren die hierop volgde, werd in laatste instantie prima gered door een sterk spelende doelman Yannick Verbist. (64’) Op aangeven van Zeb Cannaerts kon Matthias even later richting doel opzetten. Hij besliste om zelf zijn kans te gaan ( afleggen was misschien een betere optie geweest ) en zag zijn schot gepakt door de doelman.(70’) Op aangeven van Andy werd een poging van Jeroen Goor gestopt door de doelman.(75’) Beveren voerde de druk verder op en Westerlo moest wijken. Een snel uitgevoerde counter over links werd mooi voor doel afgerond. 1 – 1 (76’). Balverlies achteraan kort na de 1 – 1 was de aanleiding voor de tweede tegentreffer. 1 – 2.(83’) Westerlo liet de moed niet zakken en bleef strijden voor iedere bal. De beloning volgde. Op aangeven van Matthias kon de ingevallen Bryan Yoka W’Olinga verschroeiend uithalen en de 2 – 2 op het bord knallen.(86’). Trainer Eric stuurde Vincent Van Dyck in de vuurlinie. Vincent had er duidelijk zin in. Op aangeven van Cedric Vangeel schoot hij in de slotminuut, na een fameuze inspanning, vanop afstand de bal heerlijk in doel. 3 – 2.(89’) Dolle vreugde bij de Kemphanen, begeleiding en supporters. Wat een heerlijk slot van een boeiende wedstrijd.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Gianni De Meulenaer, Zeb Cannaets (85’ Dries Stessens), Vincent Van Dyck, Tibeau Auwers, Jeroen Goor (80’ Simon Reykers), Andy Lokando, Cedric Vangeel, Gillian Vaesen (75’ Bryan Yoka W’Olinga), Matthias Jansen, Ivan Paulino Rosario (75’ Arne Bens), Coosemans Arne (NG), Kel Ofori Aidu (NG), Vic Theys (NG), Cedric Mateso (NG)

Rik Wauters