Nieuws

Topper eindigt onbeslist

2 mei, 2017

KV Oostende - KVC Westerlo : 0 - 0

Leider Oostende en derde gerangschikte KVC Westerlo maakten er een boeiend kijkstuk van. De wedstrijd eindigde onbeslist op 0 – 0, een resultaat waar beide ploegen zich konden in vinden.

Gedurende de eerste speelhelft was Oostende de meest dominerende ploeg. De kustboys waren iets sneller op de bal en hadden iets meer power in de duels. Het was nochtans Westerlo dat het eerst kon dreigen. Een voorzet voor doel van Gianni De Meulenaer werd door Matthias Jansen in de handen van de keeper gekopt.(2’) Westerlo had het geluk langs zijn kant toen een snelle counter van Oostende uiteindelijk tegen de deklat stierf. (15’) Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht. Westerlo kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen. Uit een vrije trap van Cedric Vangeel belandde een afvallende bal in de voeten van Matthias die naast besloot.(28’) Een prima voorzet van Gianni werd door Gillian Vaesen nipt naast het doel geknikt. (29’) Oostende kon nog éénmaal dreigen voor affluiten van de eerste speelhelft maar het schot ging nipt over het doel van Yannick Verbist.     Ruststand 0 – 0.

Gedurende de tweede speelhelft nam Westerlo het heft in handen en werden zij nu de dominerende ploeg. Tactisch zat alles goed in elkaar en kende Oostende problemen met de aanpak van Westerlo. De Kemphanen gingen voluit voor de overwinning. Een prima aanval over links belandde uiteindelijk tot bij Ivan Paulino Rosario die op de paal besloot. (56’) Een vrije trap van Cedric werd door Matthias prima aangenomen. Vanuit een scherpe hoek besloot hij jammerlijk net naast.(62’) Met een gemeten dieptepas doorheen de oostendse defensie lanceerde Vincent Van Dyck de snelle Ivan. Ivan was vlugger bij de bal dan de doelman maar zag zijn poging naast belanden.(73’) Oostende slaagde er niet in om een uiterst attente doelman Yannick in verlegenheid te brengen. Hij werd  uitstekend bijgestaan door een sterk spelende westelse defensie. Gianni, de debuterende Dries Stessens, Vincent en Tibeau Auwers hielden achteraan alles goed gesloten. Nog éénmaal kwam Westerlo dicht bij de winst. Een prima aanval over Andy Lokando met als tussenschakels Gianni en Matthias, belandde bij de ingevallen Bryan Yoka W’Olinga die zijn schot, met een voetveeg van de keeper, afgeweerd zag in corner. (83’) De slotminuten bleven spannend. Beide ploegen gingen  voluit voor de overwinning maar scoren lukte niet meer.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Gianni De Meulenaer, Dries Stessens (85’ Kel Ofori Aidu), Vincent van Dyck, Tibeau Auwers, Andy Lokando, Simon Reykers (81’ Arne Bens), Cedric Vangeel, Gillian Vaesen (75’ Bryan Yoka W’Olinga), Matthias Jansen, Ivan Paulino Rosario (87’ Toon Raemaekers), Arne Coosemans (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 08/05 : 20.00 : KVC Westerlo – Waasland Beveren :  Kunstgrasveld  (laatste  competitiewedstrijd)

 

Rik Wauters