Nieuws

Spektakel in Mechelen

4 april, 2017

KV Mechelen - KVC Westerlo : 3 - 4

Na een spektakelrijke wedstrijd, gekruid met 7 doelpunten en 2 rode kaarten, won Westerlo verdiend van KV Mechelen met 3 – 4 en komt hiermee opnieuw aan de leiding in de rangschikking.

Westerlo startte sterk en dwong de eerste doelkansen af. Een kopbal van Matthias Jansen werd door de keeper gepakt.(7’) Ivan Paulino Rosario, vandaag de kwelduivel voor de mechelse defensie zag zijn eerste poging door de doelman gestopt.(10’) Andy Lokandy kwam een voet te kort om een voorzet van Ivan in doel te deviëren.(12’) Het was uiteindelijk Matthias Jansen die op aangeven van Cedric Vangeel, erin slaagde om de verdiende openingstreffer te scoren. 0 – 1.(14’) Westerlo ging op zijn elan door. Op links was Ivan opnieuw zijn verdediger te snel af. Zijn voorzet bereikte de goed gevolgde Gillian Vaesen die kon intikken. 0 – 2.(19’) Via een vrije trap van Cedric belandde de bal bij Matthias die op de doelman besloot.(30’). In het slotkwartier van de eerste speelhelft kwam Mechelen meer opzetten en wisten ze de aansluitingstreffer te scoren. 1 – 2.(39’) Ruststand 1 – 2. De tweede speelhelft werd een boeiend en spannend kijkstuk. De twee ploegen gingen voluit voor de overwinning, er werd gespeeld aan een hoog tempo. Op aangeven van Andy kon de pijlsnelle Ivan zich nu op rechts doorzetten. Zijn scherpe voorzet werd door de doelman gelost en een op de loer liggende Matthias kon de bal al glijdend in doel verlengen. 1 – 3.(54’). Matthias miste nog een reuzekans, toen hij na balverovering alleen voor de doelman op de keeper besloot. (57’). Mechelen werd herleid tot 10 man na de uitsluiting van A-kernspeler Aleksander Bjelica. (59’) Yannick Verbist, heel attent in doel, ging goed plat op een gevaarlijk schot.(61’) Matthias, mooi vrijgespeeld, kon nogmaals alleen op doel af, maar zag zijn schot nu naast het doel belanden.(63’). In plaats van 1 – 4 werd het in de daaropvolgende aanval van Mechelen 2 – 3.(64’). De spanning steeg opnieuw. Westerlo, de best combinerende ploeg, bleef de kansen verder afdwingen. Een voorzet van Ivan tot bij Vincent Van Dyck werd in eerste instantie nog door de doelman gered, in de rebound schoot Matthias de kans over doel. (67’) Even later lukte het dan toch. Na terugleggen van Matthias op Cedric kon Cedric, van buiten de grote backlijn, aanleggen. Zijn schot verdween heerlijk in doel. 2 – 4. (71’) Een pegel van Tibeau Auwers werd door de doelman in twee tijden gestopt. (75’). In de slotfase moest ook Westerlo met 10 man verder na een tweede gele kaart voor Vincent Van Dyck. (79’) Op vrijschop kwam Mechelen opnieuw dichterbij. De bal verdween rechtstreeks in doel. 3 – 4. (80’) In een prangende slotfase met nog 7 extra minuten speeltijd erbovenop, hield Westerlo het hoofd koel en won oververdiend van KV Mechelen. Op basis van de kansen had de score veel hoger gekund. Proficiat aan het ganse team. Een speciale vermelding voor de beresterke partij van Jeroen Goor op het westelse middenveld.

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Gianni De Meulenaer, Zeb Cannaerts (gele kaart ), Vincent Van Dyck(gele kaart rode kaart ), Tibeau Auwers, Jeroen Goor, Andy Lokando (83’ Brian Baerts), Cedric Vangeel, Gillian Vaesen (86’ Bryan Yoka W’Olinga), Matthias Jansen (80’ Jasper Cox), Ivan Paulino Rosario (86’ Kyle Butler), Jeff Vandepaer (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 10/04  KVC Westerlo - Eupen : 20.00 : A-Terrein

 

Rik Wauters