Nieuws

Billijk Gelijkspel

7 maart, 2017

Waasland Beveren - KVC Westerlo : 2 - 2

In een temporijke wedstrijd hielden beide ploegen het uiteindelijk op een billijk gelijkspel. 2 – 2

Waasland Beveren nam resoluut de wedstrijd in handen en wist reeds vrij vroeg op voorsprong te komen. Na 7 minuten spelen stond de 1 – 0 reeds op het bord.

De eerste westelse dreiging volgde even later. Uit een corner van Robin Henkens kon Cedric Vangeel aanleggen op doel. Het schot werd nog met de voet gekeerd voor doel. (11’)

Een aanval over links bereikte Carlos Strandberg die inspeelde op Robin. Robin speelde door op de inlopende Marko Nikolic die met zijn linker de bal mooi in doel schoot. 1 – 1. (20’)

Op voorzet van Cedric zag Andy Lokando zijn doelpoging naast het doel belanden.(29’)

Beveren was vooraan de gevaarlijkste ploeg. Ze hadden veel snelheid in hun team.

In de slotfase van de eerste speelhelft kwamen ze opnieuw op voorsprong. Toen Westerlo, terecht een corner claimde maar niet kreeg, counterde Beveren onmiddellijk hierop  en kwam het  opnieuw tot scoren. 2 – 1. (42’)

Westerlo begon prima aan de tweede speelhelft. In eerste instantie werd een doelpoging van Robin door de keeper gepareerd maar in de rebound wist de goed gevolgde Yoni Buyens de bal in doel te tikken. 2 – 2 (47’) Het tempo van de wedstrijd ging  de hoogte in. Een alerte doelman Yannick Verbist was paraat op een schot van Waasland Beveren en wist de bal met een mooie reflex nog in corner te duwen.(56’). Twee minuten later bracht hij opnieuw redding met de voet. (58’) Beveren probeerde de overwinning  uit de brand te slepen maar de westelse defensie hield stand. In het slot van de wedstrijd herstelde Westerlo het evenwicht. Beveren zat doorheen zijn beste krachten. Het was Westerlo dat nog het dichtst bij de zege kwam. In de slotminuut moest de Beveren-goalie nog gevat tussenkomen op een poging van Tibeau Auwers.(90’)

Ploegopstelling :

Yannick Verbist, Robin Henkens, Marko Nikolic, Cedric Vangeel (85’ Zeb Cannaerts), Jordan Mustoe (gele kaart ) , Andy Lokando (85’ Tibeau Auwers), Gilles Ruyssen, Yoni Buyens (63’ Jeroen Goor), Junior Oto’O, Hervé Matthys, Carlos Strandberg (63’ Gillian Vaesen), Dylan De Vocht (NG)

Volgende wedstrijd : Ma 13/03 Moeskroen – KVC Westerlo : 19.30

Adres : Stade du canonnier. Terr.1 - Rue du stade 33 – 7700 Mouscron Tel : 056/33.38.92

 

Rik Wauters