Nieuws

Wedstrijd na één helft reeds beslist

14 februari, 2017

K.A.S. Eupen - KVC Westerlo : 1 - 4

Westerlo, gestart met 11 A-kernspelers op het veld, nam vrij vlug de maat van Eupen. Aan de rust stonden de Kemphanen reeds met 1 – 4 voor. Carlos Strandberg, met 3 doelpunten, was vandaag uiterst efficiënt.

In een doelpuntenrijke wedstrijd was het Eupen dat het eerst tot scoren kwam. Met een mooie, snedige aanval werd de westelse defensie te simpel uitgespeeld. 1 – 0 (7’)

Westerlo liet zich niet onbetuigd en reageerde onmiddellijk. Een mooie actie Gilles Ruyssen-Robin Henkens en Carlos Strandberg werd keurig door Carlos afgewerkt. 1 – 1 (9’)

Toen de eupense defensie, onder druk gezet,  flaterde met een foute terugspeelbal, was Carlos er als de kippen bij om dit af te straffen. 1 – 2 (26’)

Westerlo bleef doorzetten. Eupen plooide terug en flaterde enkele minuten later opnieuw voor eigen doel. De bal geraakte niet ontzet, belandde bij Marko Nikolic die  hard binnen trapte. 1 – 3.

Ook Jordan Mustoe waagde zijn kans maar zijn schot ging rakelings naast.(35’)

In de slotfase van de eerste helft kopte Gilles Ruyssen een bal door over de Eupense defensie. Carlos, op de loer liggend, kon zich doorzetten en scoorde zijn derde treffer. 1 – 4. (van efficiëntie gesproken). De rust werd ingegaan met een comfortabele voorsprong.

In de tweede speelhelft bleef Westerlo domineren. Er werden nog voldoende kansen bijeen gevoetbald om de score hoger te doen oplopen.

Een vrije trap, gezet door Robin Henkens, werd door Maxime Annys nipt naast gekopt.(61’)

Een poging van Carlos ging voorlangs. (55’)

Met een mooie dieptebal van Hervé Matthys kon Carlos alleen op doel afgaan. De keeper bracht redding. (57’)

Op aangeven van Robin knalde Carlos een volgende mogelijkheid naast. (59’)

Zo vlot de doelpunten erin vlogen gedurende de eerste speelhelft, zo moeilijk verliep het gedurende de tweede speelhelft. Westerlo slaagde er niet meer in om te scoren. Eupen bleef onmondig vooraan. Kristof Van Hout kende een rustige avond.

Vlotte en verdiende overwinning voor KVC Westerlo.

Ploegopstelling :

Kristof Van Hout, Junior Oto’o, Kenneth Schuermans, Hervé Matthys, Jordan Mustoe (65’ Zeb Cannaerts), Gilles Ruyssen (85’ Andy Lokando), Daan Heymans, Robin Henkens, Maxime Annys (52’ Jeroen Goor), Marko Nikolic (85’ Gillian Vaesen), Carlos Strandberg, Yannick Verbist(NG)

Volgende wedstrijd : 20/02 : KVC Westerlo – Zulte Waregem : 20.00 : Kunstgrasveld.

 

Rik Wauters